Foto

Veronika Freimanová
prožívá šťastné období

24. 9. 2015

Hraje v divadle, dostává výrazné role před filmovou a hlavně televizní kamerou a stěžovat si nemůže ani v osobním životě. Stále půvabná herečka, která za mladistvý vzhled prý nejvíc vděčí babičce, jež se dožila 104 let, dokázala překonat rozpad téměř třicetiletého manželství a před dvěma lety se podruhé vdala za architekta Vladimíra Boučka.

Herečka Veronika Freimanová, která 24. září oslaví šedesáté narozeniny, prožívá úspěšné životní období.

S prvním manželem, kameramanem a režisérem Jaroslavem Brabcem, přitom pražská rodačka Freimanová prožila téměř třicet let a mají spolu dvě dcery. Konec dlouholetého vztahu přišel v roce 2008 poté, co se Brabec "zapletl" s Olgou Menzelovou, manželkou známého režiséra. "Manželství je pro mě špatná zkušenost a svůj nový vztah bych tímto svazkem vlastně ani pošpinit nechtěla," říkala ještě dlouho po seznámení s Boučkem. Nakonec ale změnila názor.

Cesta Veroniky Freimanové k herectví byla celkem přímá. Dcera operního režiséra a pedagoga HAMU Přemysla Freimana začínala v dramatickém kroužku, v patnácti přešla do divadla Křesadlo a po dvou letech na ekonomické škole zamířila na konzervatoř. Do roku 1995 hrála dlouhá léta v Činoherním klubu, nyní účinkuje hlavně v Divadle Bez zábradlí.

Před kamerou debutovala v roce 1973, její nejslavnější rolí pak dodnes zůstává přátelská a trochu naivní učitelka Hanka z komedie Sněženky a machři z roku 1982.

divadlo film herci
Autor: Redakce
Hodnocení:
(0 b. / 0 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit


Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 19. týden

V pátek 10. května startuje Mistrovství světa v hokeji, jehož pořadatelem je Česká republika. Vědomostní kvíz se tedy bude tento týden věnovat hokeji.