Foto

Týden kávy představí
devadesát kaváren

27. 9. 2015

Do pátého ročníku Týdne kávy, který začne 1. a skončí 7. října, se letos zapojí 60 brněnských kaváren. První říjnový den je také Mezinárodním dnem kávy, do něhož se kromě brněnských podniků zapojí dalších třicet kaváren převážně z Moravy, ale i z českých krajů. "Pro zájemce bude po celý týden připraven speciální trh či přednášky," řekla Kateřina Eichlerová z neziskové organizace Kulturárium.

Do gastronomické a kulturní akce se zapojují především kavárny ze Zlínského kraje, letos lidé mohou zavítat i do Počátek, Jindřichova Hradce či Ostravy. Hodně kaváren se zapojilo především ve Zlíně.

Slavnostní zahájení Týdne kávy se uskuteční v Impact Hub Brno na Šujanově náměstí. "Bude se promítat film s názvem Caffeinated a bude vyprávět příběh kávy prostřednictvím lidí, kteří jí zasvětili celý život," uvedla Eichlerová.

V pátek a v sobotu 2. a 3. října se dění přesune do Adam Gallery, kde budou připraveny Trhy kávy. Poprvé se na ně bude platit vstupné. "V předprodeji stojí 200 korun. Lidé už nebudu muset lovit peníze na každou degustaci kávy, v ceně jsou také přednášky," sdělila Eichlerová. Na trzích budou stánky lokálních pražíren a také dovozců, kteří by měli prezentovat co největší spektrum káv. Další část programu se odehrává například v Knihovně Jiřího Mahena a v zapojených kavárnách.

Letošním hostem, které bude o kávě přednášet a ukazovat, jak se připravuje, je brazilský barista Marcelo Wesley Babinski.

Pořadatelé vydali k Týdnu kávy časopis i tradiční mapu se seznamem zapojených kaváren. Podrobný program a informace zájemci najdou na webových stránkách www.tydenkavy.cz.

káva nápoje naše tipy
Autor: Redakce
Hodnocení:
(0 b. / 0 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit


Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.