Co takhle zkusit jógu.
Přihlaste se do kurzu!

Co takhle zkusit jógu.
Přihlaste se do kurzu!

24. 9. 2015

Jemná jóga pro seniory, španělština pro mírně pokročilé nebo kurz digitální fotografie. To jsou nové kurzy, které nabízí Klub Remedium seniorům. Přihlásit se mohou lidé v důchodovém věku bez ohledu na místo bydliště. Kurzy začínají postupně už od 5. října.

Nabídka je široká tak, aby umožnila zapojení do aktivit téměř každému seniorovi. „Letos nově otevíráme kurz jógy. Jóga má totiž řadu pozitivních zdravotních účinků – zvyšuje obranyschopnost organismu, zlepšuje činnost plic, zabraňuje kloubním onemocněním, posiluje kosti, vylaďuje nervový systém a posiluje funkci mozku. V kurzu ještě zbývá pár posledních míst,“ říká manažerka kurzů pro seniory Helena Kubů. 

V Klubu dále připravili počítačový kurz, Co nutně potřebujete vědět o PC. „Během pěti lekcí se tu účastníci seznámí s funkcemi klávesnice a myši, naučí se pracovat s flash diskem a CD. Díky těmto dovednostem se pak člověk vyhne lecjakým nepříjemným chvilkám s počítačem,“ upřesňuje Helena Kubů.  Skupinové aktivity jsou zajišťovány profesionálními lektory. V programu najdete jazykové a počítačové kurzy, taneční a relaxační hodiny, umělecké dílny kreslení a malování, trénink paměti či výuku digitální fotografie.  Jazyková lekce o délce 60 až 75 minut zde stojí 60 korun.  Kurzy probíhají jednou týdně. Více informací o kurzech získáte v Klubu Remedium na telefonním čísle: 222 712 940, e-mailové adrese: senior@remedium.cz nebo webových stránkách www.vstupujte.cz.

K tomu, aby se člověk cítil v životě spokojený potřebuje nejen kvalitní bydlení a dobré jídlo, ale také sociální vyžití.  Nikdo z nás se neobejde bez kontaktu s vrstevníky a bez zážitků, které může s někým sdílet a rád si připomínat. Důstojné stárnutí je dnes naplňováno množstvím aktivit, které nabízejí smysluplně strávený čas,  strukturují den a hlavně přinášejí potěšení. „Již několik let navštěvuji kurz angličtiny v Klubu Remedium. Chtěla jsem se podívat do Velké Británie a neztratit se. To se mi podařilo a dokonce jsem si našla v Národní galerii v Londýně novou kamarádku, kterou jsem už dvakrát navštívila,“ říká spokojeně 67letá účastnice kurzů Naďa. Za posledních 15 let zde prošlo jazykovými kurzy více než 4300 seniorů. Výuce jazyků a počítačovým dovednostem se věnují od roku 2000.

Možnost seznámit se s lektory angličtiny, italštiny, španělštiny, němčiny, vyzkoušet si trénink paměti či prohlédnout si hodinu tance bude příležitost během Dne otevřených dveří 24. 9. od 10.00 do 18:00 v Klubu Remedium, v Táboritské ul. 22 na Praze 3.

Klub Remedium již od roku 1998 pomáhá seniorům překonávat nepříznivé sociální situace. Zprostředkovává kontakt se společenským prostředím a pomáhá seniorům udržovat dovednosti a schopnosti nezbytné k samostatnému životu. Podporuje  soběstačnost seniorů v jejich přirozeném domácím prostředí. 

senioři vzdělávání
Hodnocení:
(0 b. / 0 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit


Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 13. týden

Na Zelený čtvrtek začíná na státních hradech a zámcích turistická sezona. Tak si vyzkoušíme vaše znalosti na téma "České hrady a zámky."

AKTUÁLNÍ ANKETA

Provedli jste nějaké úpravy svého bytu či domu na stáří? (sprchový kout místo vany, bezpečnostní madla, bezbariérové prahy apod.)

Ano, úpravy bytu jsem (jsme provedli)

29%

Ano, ale zatím jen částečně

15%

Nevím, jaké úpravy by to měly být

11%

Ne, ale zvažujeme to

13%

Ne, o žádných úpravách neuvažuji

17%

Ne, protože na to nemám peníze

15%