Foto

Svatého Václava oslaví
v Krumlově nejen tancem

26. 9. 2015

Jarmark, koncerty, výstavy, taneční vystoupení i sportovní utkání nachystali v Českém Krumlově pořadatelé čtyřdenních Svatováclavských slavností. Tradičně se s nimi pojí Mezinárodní folklórní festival, nevšední akcí bude fotbalové utkání amerických vojáků k výročí osvobození.

Po pátečním zahájení roztančí v sobotu náměstí Svornosti české i zahraniční folklórní soubory, představí se Vela Luka z Chorvatska, The Rebel Pipers - Pipes and Drumes ze Skotska, Sedmikvítek z Frenštátu pod Radhoštěm, Děcka ze Skoronic, Jitřenka z Dolní Čermné, Dřeváček z Jihlavy a domácí českokrumlovské soubory Jitřenka a Růže. 

Ani letošní ročník se neobejde bez tradičního setkání a fotografování Václavů a Václavek. Všichni dorazivší nositelé tohoto jména se budou moci podepsat do pamětní knihy. Slavnosti oživí nejrůznější místa města: v Seminární zahradě vystoupí i romský taneční soubor Benga Čave, na terase hotelu U Malého Vítka budou ukázky zpracování révy a ochutnávky, v Museu Fotoateliér Seidel budou moci návštěvníci získat jedinečnou dobovou fotografii, v zámecké kovárně si zase mohou vyzkoušet práci kováře. Dobrodružné povahy mohou vyzkoušet jízdu na adrenalinové lanové dráze nad řekou Vltavou. 

Nevšední akcí je Svoboda a sport, k 70. výročí osvobození od nacistů se uskuteční utkání americké armády v americkém fotbale. „Ve sportovním areálu na Chvalšinské bude k vidění historický tábor americké armády včetně techniky a proběhne tu slavnostní ceremoniál a zahájení zápasu v americkém fotbale mezi příslušníky ozbrojených sil USA a Prague Black Panthers,“ řekl Marek Šimon ze Sdružení cestovního ruchu Český Krumlov. 

K tradicím slavností patří Svatováclavská noc otevřených muzeí a galerií. V neděli se na náměstí Svornosti odehraje příběh Cyrila a Metoděje a v pondělí budou mimořádné prohlídky chrámu sv. Víta a kaple sv. Václava včetně sváteční mše.

naše tipy státní svátek sv. Václav
Autor: Redakce
Hodnocení:
(0 b. / 0 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit


Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 18. týden

Tento týden budou otázky v kvízu na téma "Psi". Protože je mezi vámi, čtenáři, mnoho pejskařů, jistě si s otázkami snadno poradíte...