Lidožrouti stále existují,
hlásí Papua-Nová Guinea

Lidožrouti stále existují,
hlásí Papua-Nová Guinea

13. 7. 2012

Ač je to k nevíře, kanibalismus není stále vymýcen. Policie na Papui-Nové Guineji zatkla 29 lidí, podezřelých z účasti na kanibalském obřadu. Obvinila je z vraždy sedmi šamanů.

„Příslušníci kanibalského kultu nejspíše snědli syrové mozky svých obětí a z jejich pohlavních údů uvařili polévku,“ popsal otřesné praktiky velitel policie Anthony Wagambie v přístavním městě Madang. Uvedl, že vrazi byli přesvědčeni, že jejich oběti praktikovaly čarodějnictví. Také prý vydíraly peníze a požadovaly sex od chudých obyvatel pralesa výměnou za údajné nadpřirozené služby.

„Nemyslí si, že by udělali něco špatného. Otevřeně připouštějí, čeho se dopustili,“ vysvětlil Wagambie. „Tím, že snědli orgány čarodějníků, jsou členové kultu přesvědčeni, že získají nadpřirozenou moc a stanou se neprůstřelnými,“ dodal.

Podle Wagambieho, který se za svůj život s kanibalismem dosud nesetkal, může mít kult v několika vesnicích ve vnitrozemí na odlehlém severovýchodě země 700 až 1000 vyznavačů. A všichni by mohli konzumovat lidské maso.

Ostatky ani jedné z obětí nalezeny nebyly. „Pravděpodobně je úplně snědli,“ poznamenal policista.

Na tichomořském souostroví kanibalismus býval součástí tradiční kultury. V izolovaných oblastech přežil až do druhé poloviny 20. století, ještě v době, kdy byla země pod koloniální vládou Austrálie.

Před soudem v Madangu již stanulo 27 mužů a jedna žena – obviněni jsou z úmyslné vraždy. Policie v souvislosti s případem hodlá zadržet další asi stovku lidí.

Na Papui-Nové Guineji mohou být vrazi odsouzeni i k trestu smrti.

exotika kanibalismus
Autor: Redakce
Hodnocení:
(0 b. / 0 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit


Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 18. týden

Tento týden budou otázky v kvízu na téma "Psi". Protože je mezi vámi, čtenáři, mnoho pejskařů, jistě si s otázkami snadno poradíte...