10 našich tipů na listopad

10 našich tipů na listopad

1. 11. 2015

Co lepšího se dá v měsíci, který mnozí považují za nejsmutnější a nejpochmurnější v roce, dělat? Je z čeho vybírat. Úspěšný autor kuchařek, šéf Pražského kulinářského institutu a zapálený bojovník za návrat kvalitního poctivého českého jídla Roman Vaněk vydal knihu s názvem Jídlo s.r.o. Je opět, jak jinak, o dobrém jídle a dobře se čte. Novou kuchařku vydala i Karolína Kamberská známá z kulinářského pořadu na televizi Prima. Jmenuje se Štěstí z kuchyně a tahle sympatická mladá žena, jejíž televizní show má stále vyšší a vyšší sledovanost, v ní popisuje řadu skvělých receptů.

Přenesme se do Anglie

Vyšel perfektní román. Kniha Panství Daringham Hall – Dědictví autorky Kathryn Taylorové je přirovnávána k úspěšnému románu Panství Downtown. Zkrátka, velká sága ze života jedné rodiny ve Východní Anglii plná lásky, intrik a historických souvislostí. Kdo má rád klasické velké romány, má o zábavu na dlouhé listopadové večery postaráno.

Co takhle začít tančit?

Televizní taneční StarDance patří mezi divácky nejúspěšnější pořad, tak co se inspirovat odvážnými tanečníky a také si to zkusit? V řadě měst se dají nalézt taneční kurzy pro dospělé, tak zapátrejme na internetu a pokud patříme mezi ty šťastné, kteří mají tančit s kým, do toho. K blížící se zimě přece patří tanec, plesy, zábavy.

Paulová a Suchařípa v Kalichu

Oblíbení herci Jana Paulová a David Suchařípa rozehrávají skvělou partii ve hře Ani spolu, ani bez sebe, kterou uvádí pražské divadlo Kalich. Možná se v ní nejeden manželský pár pozná, jde o vlnu hádek a neshod manželů, kteří se ve skutečnosti mají moc rádi, jen si to už jaksi po dlouhých letech společného života nedovedou dát najevo. Hraje se například 4. a 18. listopadu.

Malujme spolu

To je název ateliéru, který v Brně provozuje víkendové kurzy malování. 7. listopadu se například zájemci mohou naučit malovat akrylem. Může to být zajímavé zpestření víkendů, ve kterých třeba počasí nepřeje procházkám, protože právě na takových akcích obvykle vznikají nová přátelství. Co je lepší, než potkat lidi, kteří mají stejný zájem, v tomto případě kreslení. Více informací o kurzech na www.malujemespolu.cz.

V Brně bude celý svět

O víkendu, který začíná 7. listopadu, bude na brněnském výstavišti probíhat cestovatelský festival s názvem Kolem světa. Kdo má rád zajímavá vyprávění, prohlížení obrázků z exotických zemí, bude nadšen. Do Brna se sjedou ti nejzkušenější cestovatelé a dobrodruzi, kteří umí mluvit o tom, co viděli. Řeč bude o Nové Guinei, Arménii, Polynésii, Chile a spoustě dalších zemí.

Za zvířaty do Ostravy

15. listopadu se na ostravském výstavišti Černá louka konají tradiční Fauna trhy. Akce, která láká milovníky zvířat všeho druhu. Dají se tu kupovat, prodávat nebo jen obdivovat koťata, štěňata, holubi, myši, hadi, zkrátka oči budou přecházet při zjištění, co vše lidé doma chovají. Jen pozor, pokud vezmeme vnoučata, abychom s nějakou tou havětí nakonec nemuseli odejít domů.

Marie Rottrová opět na scéně

Přestože vyhrožovala, že s pěveckou kariérou končí, jak už to u hvězd bývá, bez potlesku a pozornosti diváků nevydržela. 18.listopadu tato oblíbená dáma vystoupí v rodné Ostravě na koncertě v areálu Dolní Vítkovice. Jedná se o mimořádný galakoncert, více na stránkách www.marierottrova.cz.

Do Zlína na Čechomor

Uznávaná (českomoravská) kapela Čechomor vystoupí 30. listopadu v kongresovém centru ve Zlíně. Koncert bude unikátní tím, že jako hosta přizvala Heroldovo kvarteto. Spojení folkové a vážné hudby může být zajímavý zážitek.

Ideální doba na přemýšlení o létě

Zní to možná divně, ale právě listopad je ten pravý čas na rozhodnutí, kam jet v létě na dovolenou. Zejména, pokud se někdo chystá do zahraničí. V listopadu cestovní kanceláře zveřejňují nabídku zájezdů na příští sezónu a slevy bývají v té době největší. A jak už to bývá, co je zlevněné a kvalitní, to se vyprodá nejdříve. Na některých zájezdech k moři tak dva lidé ušetří až osm tisíc korun dohromady. Tak nezapomeňme a za dlouhých listopadových večerů zasedněme k internetu nebo si domů přinesme nové katalogy.

naše tipy
Hodnocení:
(0 b. / 0 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit


Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 13. týden

Na Zelený čtvrtek začíná na státních hradech a zámcích turistická sezona. Tak si vyzkoušíme vaše znalosti na téma "České hrady a zámky."

AKTUÁLNÍ ANKETA

Provedli jste nějaké úpravy svého bytu či domu na stáří? (sprchový kout místo vany, bezpečnostní madla, bezbariérové prahy apod.)

Ano, úpravy bytu jsem (jsme provedli)

29%

Ano, ale zatím jen částečně

15%

Nevím, jaké úpravy by to měly být

11%

Ne, ale zvažujeme to

13%

Ne, o žádných úpravách neuvažuji

17%

Ne, protože na to nemám peníze

15%