Štědrovečerní duel televizí:
Šafránková proti Šafránkové

Štědrovečerní duel televizí:
Šafránková proti Šafránkové

4. 12. 2011

Libuše Šafránková poprvé, podruhé i potřetí. Na populární herečku vsadily v ostře sledovaném vysílacím čase na Štědrý večer hned tři televize.  Od osmi večer poběží Tři oříšky pro Popelku na Nově a Sůl nad zlato na TV Barrandov. Česká televize uvede už od sedmi hodin novou pohádku Micimutr, kde Libuše Šafránková tentokrát nehraje princeznu, nýbrž hodnou čarodějku, která pomůže princezně a jejímu zachránci před drakem.

„Režisér Vít Karas mi zavolal, jestli bych si nechtěla zahrát babu, které je 500 let. A já řekla, že na takovou roli už 500 let čekám,“ uvedla Libuše Šafránková pro Českou televizi.

Na rozdíl od dnes již klasických pohádek na obou komerčních televizích je Micimutr úplně novým projektem. Herečka se v roli stejnojmenné kouzelnice pravidelně vznáší z půdy domu na Malé Straně do říše krále Karla, kde prožívá další dobrodružství. Krále a královnu si zahráli Jiří Bartoška s Jaroslavou Kretschmerovou, v dalších rolích se objeví Ondřej Novák, Vojtěch Dyk či Martin Dejdar.

Filmaři pohádku natáčeli celkem dvaadvacet dní na hradě Zvíkov, v Ledči nad Sázavou, v Praze a v tajemném lomu Amerika. Nedočkavci, kteří nechtějí čekat až na Štědrý večer, mohou pohádku zhlédnout od poloviny listopadu také v kině.

pohádky Šafránková televize
Autor: Redakce
Hodnocení:
(0 b. / 0 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit


Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.