Špatné zprávy: Kubišová
infarkt, Gott má rakovinu

Špatné zprávy: Kubišová
infarkt, Gott má rakovinu

2. 11. 2015

Tak tohle není dobrý začátek předposledního měsíce v roce. Slavné pěvecké hvězdy Martu Kubišovou a Karla Gotta postihly vážné zdravotní potíže. 

Zpěvačka Marta Kubišová leží od neděle v Nemocnici Na Homolce po srdeční příhodě. Infarkt prodělala v podvečer před cestou na oslavu svých 73. narozenin. Naštěstí je už zpěvačka snad v pořádku. I když je zatím o jejím zdravotním stavu jen málo informací, měla štěstí že se jí srdeční kolaps stal v přítomnosti její dcery a rodinného přítele. Okamžitý zásah lékařů jí zachránil život.

U Karla Gotta lékaři diagnostikovali zhoubné nádorové onemocnění mízních uzlin, takzvaný Non-Hodgkinův lymfom. Zjistili to při operaci náhlé příhody břišní, které se šestasedmdesátiletý zpěvák podrobil minulý týden v pražském Institutu klinické a experimentální medicíny (IKEM). Od nedělního večera zahájil Gott cílenou léčbu ve Všeobecné fakultní nemocnici (VFN) v Praze.

"Při operaci náhlé příhody břišní mu byl diagnostikován Non-Hodgkinův lymfom jako příčina stavu. Dnes byla zahájena cílená léčba tohoto onemocnění za použití nejmodernějších prostředků a za spolupráce týmu odborníků. V tuto chvíli nelze odhadnout, jak dlouho bude léčba trvat," uvedl v prohlášení přednosta I.interní kliniky - kliniky hematologie nemocnice Marek Trněný.

Klinika žádá o dodržení všech morálních a etických pravidel vůči pacientovi i nemocnici. Až do odvolání proto nebude poskytovat žádné další informace.

"Moc prosím všechna média o respektování soukromí mého muže a moc prosím, abyste s ohledem na jeho zdravotní stav i s ohledem na všechny jeho děti přistupovali ke vzniklé situaci citlivě a s úctou, kterou si zaslouží," dodala zpěvákova manželka Ivana Gottová.

To samozřejmě respektujeme a přejeme panu Gottovi i paní Kubišové brzké uzdravení.

hudební legendy zpěvačka zpěvák
Autor: Redakce
Hodnocení:
(5 b. / 1 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit


Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.