Ve Frenštátě můžete sledovat
les přímo v korunách stromů

Ve Frenštátě můžete sledovat
les přímo v korunách stromů

13. 11. 2015

Projít se po visuté lávce v korunách stromů mohou nyní lidé ve Frenštátě pod Radhoštěm na Novojičínsku. Nová lávka je součástí naučné stezky Beskydské nebe - Život v korunách stromů, jejímž cílem je oživit někdejší výletní místo Horečky, jež leží na pomezí Frenštátu a obce Trojanovice.

Celá stezka je dlouhá asi tři kilometry a její vybudování stálo zhruba 11,5 milionu korun. Stezka v korunách stromů má 85 metrů délky, je na ní šest zastavení, která mapují život v beskydských lesích. Od pátku je otevřena po dobu tří dnů, pak se zazimuje a opět by měla být zpřístupněna 2. dubna na den ptačího zpěvu, a to už na celou sezonu.

Na visuté lávce nad roklí potoka Vlčáku si lidé mohou například vyzkoušet, jak se dívá na svět sova, posadit se do orlího hnízda nebo si zatočit ptačími hodinami. Celá stezka ale nabízí další zajímavosti: siluety dravců zavěšené pod střechou pódia amfiteátru, bosý chodníček u Zvoničky Strážkyně Beskyd či Mařenčinu studánku.

Stezka patří do celkového konceptu revitalizace oblasti Horeček, které bývaly vyhledávaným výletním místem. Obnova Horeček vznikla i díky partě nadšenců z Frenštátu a Trojanovic, která se dala dohromady, aby jim vrátila bývalou slávu. Studii zpracoval kopřivnický architekt Kamil Mrva. Součástí oživování rekreačního areálu je i rekonstrukce výletní restaurace Rekovice, do níž se pustila obec Trojanovice.

naše tipy stromy výlet
Autor: Redakce
Hodnocení:
(2.5 b. / 2 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit


Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.