Je to doma! České tenistky
znovu vyhrály Fed Cup!

Je to doma! České tenistky
znovu vyhrály Fed Cup!

15. 11. 2015

České tenistky to dokázaly. Po roční odmlce opět dobyly pohár pro nejlepší ženské tenisové družstvo světa: Fed Cup. Po dramatickém dni, kdy nejdříve Petra Kvitová prohrála svůj zápas s Marií Šarapovovou a poté srovnala stav finále s Ruskem Karolina Plíšková vítězstvím nad Anastasii Pavljučenkovovou, rozhodla čtyřhra. V ní Karolína Plíšková společně s Barborou Strýcovou porazily Rusky 2:1 na sety.

Jaká byla cesta k vítězství? 

O2 Aréna opět vyprodaná, mezi známými osobnostmi sedí i Jan Kodeš, Hana Suková a Cyril Suk, sourozenci. Jaroslav Navrátil, kapitán daviscupového týmu a také Jan Železný.

Petra Kvitová začala výborně a hned si pomohla prvním servisem. Dnes fungoval u Petry oproti včerejšku výborně forhand a ve druhém gamu vedla 2:0. Ve třetím gamu odvrátila Maria Šarapovová esem a snížila na 2:1. Petra vylepšovala servis a stav byl 3:1. Skvělá hra od základní čáry. Druhým esem končí Maria pátý game a opět snižuje na 3:2. Ale Petra dává na konci šestého gamu eso na kříž a stav je 4:2 a Petra se raduje svým typickým pokřikem. Avšak sedmý game snížila Maria opět na 4:3. Forhand po "lajně" si vychutnala Petra a vedla 5:3. Sláva, první set získala Petra Kvitová poměrem 6:3. Předvedla skvělý výkon. A také ji perfektně hnalo publikum, které ji velmi fandilo.

Ve druhé sadě šla Petra již na počátku několikrát do poloprovazu a nutila Šarapovovou k chybám. Petra výborně returnovala. Avšak Šarapovová ve druhém gamu ukázala, že umí bojovat, druhý game trval deset minut a skončil vyrovnáním na 1:1. Petra mý výborný servis a vedla 2:1,poté však Šarpovová vedla 2:3. Pak se gamy opravdu táhly jako v bitvě. Zlomový game získala Petra a vedla 4:3. Obě hráčky hrály vyrovnaně. Maria opět vyrovnala na 4:4. Propadem při servisu Petry, šla do vedení Maria na 4:5. Dělovým servisem vyhrála druhou sadu 6:4 a vyrovanala na 1:1. 

Ve třetí sadě Marie Šarapovová ukázala, že v posledních týdnech hraje ve skvělé formě, bylo vidět, že Petře už v závěru scházely síly, a tak nakonec Maria přehrála Petru v posledním setu 6:2 a vybojovala pro Rusko druhý bod. 

Plíšková předvedla životní výkon

Těžkou pozici měla Karolína Plíšková na začátku zápasu s Ruskou Anastasii Pavljučenkovovou. Aby zachovala Česku naději na vítězství ve Fed Cupu, musela vyhrát. Ale hned první gamy ukázaly, že Karolina je připravená velmi dobře, fyzicky i psychicky.

Celý zápas se Karolina mohla opřít o vynikající servis, za zápas nastřílela osm es, hodně bodů získala díky skvělému prvnímu servisu. V průběhu hry vša česká tenistka ukázala, že umí dobře hrát i na returnu. V prvním setu dokázala vzít ruské soupěřce dvě podání a získat tak set v poměru 6:3. Druhý set byl pro diváky se silnějšími nervy. Sadu provázela řada dramatických výměn, ve kterých měla navrh Karolina Plíšková. Díky skvělé hře, ale i silné psychice dotáhla zápas do vítězného konce a vybojovala Česku kýžený druhý bod.

Čtyřhra: drama, ale hlavně krásný tenis

Nejlepší česká deblistka Lucie Šafářová nemohla nastoupit kvůli zdravotním problémům k rozhodujícímu zápasu s Ruskem, a tak nehrající kapitán Petr Pála nasadil dvojici Strýcová, Plíšková. A to i přesto, že Karolína Plíšková nastupovala do rozhodující čtyřhry jen chvíli poté, co dobyla v těžkm zápase druhý bod Česka. 

První set zápasu sice Češky prohrály, ale od druhího setu se hra našich tenistek neustále zlepšovala. Obě Češky výborně podávaly a především Barbora doslova strhla k velkému výkonu svou parťačku. Sečteno podtrženo - Češky porazily Rusky ve čtyřhře 2:1 a ve finále Fed Cupu porazily Rusky celkově 3:2. 

Zlatá generace českého ženského tenisu. Gratulujeme!

 


 


sport tenis
Hodnocení:
(0 b. / 0 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit


Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.