Za vůní skořice a chvojí

Za vůní skořice a chvojí

28. 11. 2015

Přichází čas Adventu, který sebou přináší do měst po řekách zimu a netrpělivé očekávání oslav narození Ježíška Krista. Je to pro nás všechny doba klidu a především duchovního rozjímání.

Avšak patří sem i shon a někteří přehánějí s nakupními horečkami. Ať už dáte přednost jednomu nebo druhému, v Praze si tento čas určitě užijete. My většinou pečeme na první adventní neděli, aby se nám cukrovíčko rozleželo, pak už jen přiděláváme menší množství za studena, a to vše připravujeme předem jen proto, abychom se mohli procházet adventní Prahou.

Na každém kroku je vidět pěkná vánoční výzdoba. Na trhy na Staroměstském náměstí vás přitahuje libá vůně svařeného vína, která tolik láká. A potom další dobrůtky, jako teplá šunka s křenem a hořčicí, či různé placky nebo tradiční sladkosti. Je to pro nás všechny takový malý ráj ochutnávek.

Až budete procházet kolem kostelů, klidně do nich vstupte. Budete slyšet, jak ADVENT krásně zní. A pokud není úplně tak velký chlad či zima, dopřejte si výhled na Prahu z ptačí perpektivy a vystupte na některou z pražských věží. A moc se nevyklánějte, aby se vám z té krásy nezamotala hlava. Vyhlídka na naši stověžatou Prahu je nezapomenutelná.

Vychutnávejte si doušky té vánoční atmosféry, ač je čas nyní smutnější. Třeba tomu nevěříte, ale adventní čas, je ten jeden nejkrásnější v roce. Již nyní máme první adventní neděli. Před ní předchází slavnostní rozsvícení vánočních stromů. Kolik dětských oček rozzáří velký strom, který bude zajisté nádherně ozdoben a připraven k době advetní.

Užijte si hezky tento adventní čas!

advent Praha Vánoce
Hodnocení:
(3.8 b. / 8 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit


Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.