Můj návod: založení nového článku, úvodního obrázku a obrázků pod článek
FOTO: Pixabay

Můj návod: založení nového článku, úvodního obrázku a obrázků pod článek

23. 11. 2015

Zde je můj návod, jak vkládat na i60 články a obrázky. Otevřeme si profil, klikneme na Založit nový článek, zkopírujeme text ve Wordu a vyplníme Titulek. Pokud se nám text vloží bez odstavců, klikneme na zahnutou šipku Zpět v nástrojové liště, otevřeme záložku Úpravy a klikneme na Vložit jako čistý text. Vyskočí upozornění, že bude vloženo jako čistý text, ale nedbáme a odsouhlasíme. Na úpravu textu můžeme použít formáty Nadpis, Tučně...

Pod článkem klikneme do rámečku vedle Úvodní obrázek. Otevře se adresář v PC, najdeme a označíme obrázek, který chceme vložit jako úvodní nad článek. Jeho jméno se zobrazí vedle rámečku a dáme Uložit. Po nahrání se obrázek ukáže pod článkem.

Pod ním bude nápis Obrázky ke článku a klikneme na zelené tlačítko Přidat. Otevře se nové okno Připojit obrázek s výpisem galerií. Klikneme na galerii, která obsahuje potřebný obrázek, a pod soupisem galerií se zobrazí všechny fotky v galerii. Klikneme na zelené tlačítko Připojit u vkládaného obrázku. To se změní na hnědé Odpojit, kdybychom obrázek chtěli odebrat. Postupně připojujeme další obrázky. Když jsme spokojeni, křížkem okno zavřeme. Tím se vrátíme pod článek a stále můžeme některý obrázek odebrat, nebo pomocí fialové šipky změnit pořadí obrázků. Pokud chceme nějaký obrázek přidat, i z jiné galerie, klepneme na Přidat pod úvodním obrázkem, vybereme obrázek z galerie, dole opět přidáme, a křížkem zavřeme okno. Pokud je to vše, pod článkem vybereme Rubriku například Zábava, kam chceme článek uložit a klikneme na zelené Uložit pod článkem.

I když se nám mezitím článek uloží (nad článkem info, že článek byl uložen), vraťte se do profilu a u článku klikněte na Upravit. Tím otevřete článek pro úpravu a můžete odebrat či přidat další fotky, nebo upravit text. Po úpravě opět klikneme na Uložit pod článkem.

Vrátíme se Zpět a dáme Zveřejnit.

Tím ztrácíme nad článkem moc a počkáme, až redakce článek zveřejní v Rubrikách. 

 

PS: Po zveřejnění by mělo být možné si finální podobu článku prohlédnout na profilu přes jméno například na chatu (ale nevím, jestli i bez přihlášení, nezkoušel jsem).

i60.cz počítače
Hodnocení:
(5 b. / 8 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

Fotogalerie

Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 13. týden

Na Zelený čtvrtek začíná na státních hradech a zámcích turistická sezona. Tak si vyzkoušíme vaše znalosti na téma "České hrady a zámky."

AKTUÁLNÍ ANKETA

Provedli jste nějaké úpravy svého bytu či domu na stáří? (sprchový kout místo vany, bezpečnostní madla, bezbariérové prahy apod.)

Ano, úpravy bytu jsem (jsme provedli)

29%

Ano, ale zatím jen částečně

15%

Nevím, jaké úpravy by to měly být

11%

Ne, ale zvažujeme to

13%

Ne, o žádných úpravách neuvažuji

17%

Ne, protože na to nemám peníze

15%