Procházka podzimním Petřínem s fotoaparátem

Procházka podzimním Petřínem s fotoaparátem

25. 11. 2015

Krásný den, přátelé! Když se řekne Petřín, co si představíte? Nejvyhledávanější místo všech zamilovaných, zahrady, romantické procházky či rozhlednu? Ať je to cokoli, je tu překrásně. Petřínské zahrady jsou souborem rozsáhlých zahrad a patří k nejatraktivnějším místům v Praze. 

Prosím, projděte se se mnou podzimním Petřínem. Chci procházku stihnout ještě dřív, než napadne první sníh. Podařilo se. Byl nádherný sluneční den. Na vlastní procházku si rezervujte takové čtyři hodinky času, na přečtení pět minut.

Chci vás upozornit, že v současné době až do března je v rekonstrukci lanová dráha vedoucí z Újezdu. A tak, abychom nemuseli chodit do vrchu, zajedeme si raději tramvají č. 22 na Pohořelec, na stanici Dlabačov, kde pod Strahovským klášterem vstoupíme do stejnojmenné zahrady a za 20 min jsme procházkou až na vrcholu kopce u Petřínské rozhledny. Projdeme Strahovskou zahradou s jedinečným výhledem na nedaleký Pražský hrad. Schody ve Vlašské ulici budeme stoupat k rozhledně.

Prozradím, že poslední okrový baráček na těchto schodech, je dům kamaráda. Již jsem se o něm zmiňovala. Dům je památkově chráněný. Dříve šindelová střecha je nahrazena břidlicovou. Poloha je snad nejkrásnější v Praze. Ze zahrady i domu je opravdu neuvěřitelný pohled na Prahu a na Hradčany. A víte, co je docela legrace? I z místnosti, kam chodí i císař pán sám, se můžeme kochat pohledem, za kterým se do Prahy sjíždí skoro celý svět... Trochu směšné, veselé, nezvyklé, ale pravdivé a opravdu nezapomenutelné!

Naše trasa bude: Strahovská zahrada – schody ve Vlašské ulici – Petřínská rozhledna – Křížová cesta – Růžový sad – Květnice - Štefánikova hvězdárna - Nebozízek – Myslbekova socha K. H. Máchy – památník obětem komunismu Olbrama Zoubka a jsme na Újezdě.

Mírné stoupání je pouze k Petřínské rozhledně, pak se již jde po rovině, ale hlavně z kopce. Největší stoupání je ovšem na rozhlednu po 299 schodech, pokud nepoužijete výtah za 50 Kč. Vstup 65 Kč. Ale nechť za mne mluví fotografie. Byl to požitek. Jak procházka, tak fotografování. Přeji příjemné pokoukání a určitě se na Petřín vydejte, stojí to za to!

Ještě chci upozornit, abyste nepřehlédli Květnici, malou trvalkovou botanickou zahradu na 1600 metrech čtverečních. Zahradníci zde pěstují na 3000 druhů trvalek. Zahrada je inspirací pro toho, kdo si na své zahradě chce vytvořit květinový ráj jako v pohádce. Tak přátelé, šup na Petřín!

 

Dále doporučuji: 

http://www.praguecityline.cz/petrin

 

 

 
 
naše tipy Praha výlet
Hodnocení:
(3.4 b. / 11 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

Fotogalerie

Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.