Můj návod: Hromadné nahrávání celé galerie ke článku
FOTO: pixabay.com

Můj návod: Hromadné nahrávání celé galerie ke článku

8. 12. 2015

Při zkoušení Hromadného nahrávání obrázků ke článku, kdy se přes odkaz Vybrat soubory zobrazí nabídka výběru z disku počítače, mne napadlo vyzkoušet ještě jednu možnost, a to Hromadné nahrání celé galerie. Často se o tom na chatu mluvilo, ale spíš ve smyslu, že by to bylo dobré, a že to nejde. Ale JDE TO. Funguje to ovšem malinko jinak, než v minulém webu.

Jak na to

Nejprve doporučuji si do galerií k obrázkům vyplňovat Titulek a do Podtitulku vkládat (třeba přes schránku Ctrl+C a Ctrl+V, abychom nemuseli stále vypisovat) „FOTO: jméno autora“. Tím vyhovíme přání redakce na uvádění popisků a autora obrázku.

Po nahrání Úvodního obrázku ke článku a uložení, klikneme na Přidat. Tím zobrazíme seznam vlastních galerií v profilu. Klikneme na galerii, kterou chceme vložit ke článku a pod seznamem se zobrazí obrázky, které jsou v galerii, se zatržítkem Připojit.

Nyní lze postupovat dvěma způsoby - jednotlivě po obrázcích, nebo hromadně.

Musíme postupně kliknout u obrázku na zatržítko Připojit, naběhne nám opět seznam galerií, odrolujeme dolů na obrázky, označíme další, a tak stále dál. To je nepříjemné hlavně u většího množství galerií. U každého přidaného obrázku se místo Přidat ukáže možnost Odpojit. V této fázi nahrávání je u obrázků pouze titulek, označení autora se zobrazí až po otevření článku na úpravu, pokud bylo vyplněno u obrázku v galerii.

Pokud některé obrázky z galerie přidávat nebudeme, budeme zatržítko Připojit ignorovat. Ke článku se připojí jen obrázky označené kliknutím na Připojit

Když tedy odsouhlasíme všechny obrázky, které chceme připojit kliknutím na odkaz Připojit, zavřeme křížkem okno Připojit obrázky, a tím se vrátíme ke článku. Ještě můžeme některý z obrázků smazat nebo změnit jejich pořadí.

Pokud chceme připojit opravdu všechny obrázky z galerie, využijeme nově přidaný odkaz Připojit všechny obrázky z galerie.

Kliknutím na křížek opět zavřeme okno Připojit obrázky a tím se vrátíme ke článku. Ještě můžeme některý obrázek smazat nebo změnit jejich pořadí.

Nad Úvodním obrázkem klikneme na Uložit a modrým odkazem Zpět uzavřeme úpravu článku. Tím přejdeme na Moje články. Přes možnost Upravit zkontrolujeme přiřazení správné Rubriky, a jestli jsme s článkem a obrázky spokojeni. Vrátíme se Zpět a můžeme článek odeslat redakci odkazem Zveřejnit.

čtenáři i60.cz počítače
Hodnocení:
(4 b. / 4 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

Fotogalerie

Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 13. týden

Na Zelený čtvrtek začíná na státních hradech a zámcích turistická sezona. Tak si vyzkoušíme vaše znalosti na téma "České hrady a zámky."

AKTUÁLNÍ ANKETA

Provedli jste nějaké úpravy svého bytu či domu na stáří? (sprchový kout místo vany, bezpečnostní madla, bezbariérové prahy apod.)

Ano, úpravy bytu jsem (jsme provedli)

29%

Ano, ale zatím jen částečně

15%

Nevím, jaké úpravy by to měly být

11%

Ne, ale zvažujeme to

13%

Ne, o žádných úpravách neuvažuji

17%

Ne, protože na to nemám peníze

15%