Na přehlídce Best Film Fest startuje týden nejúspěšnějších filmů

Na přehlídce Best Film Fest startuje týden nejúspěšnějších filmů

6. 12. 2015

Čtyři umělecká kina v Praze – Atlas, Evald, Lucerna a MAT – se od 10. do 16. prosince stanou místy týdne nejúspěšnějších a divácky nejnavštěvovanějších filmů druhé poloviny roku. Zimní část oblíbené přehlídky Best Film Fest přiláká fanoušky především vstřícnou cenou vstupenek. Prodávat se budou za velmi příjemnou cenu 69 korun.

„Program je opět žánrově pestrý, vždyť jejími dramaturgy byli sami diváci,“ uvedla mluvčí přehlídky Alice Aronová.

Ze zahraniční tvorby se v programu objeví například sci-fi Ridleyho Scotta podle bestselleru Andyho Weira Marťan, velkofilm Roberta Zemeckise Muž na laně, o člověku, který přešel mezi věžemi Světového obchodního centra, či zábavná krimi v podání oscarového klasika Woodyho Allena Iracionální muž. Nebude chybět ani novinka od italského tvůrce – "novodobého Felliniho" Paola Sorrentina Mládí, volně navazující na jeho úspěšnou Velkou nádheru, a také dobrodružné drama Everest od islandského režiséra Baltasara Kormákura, inspirované skutečnými událostmi jedné z nejtragičtějších expedic do Himálaje.

„Program doplní mimo jiné životopisná dramata: příběh počítačového génia Steve Jobs, film The Program: Pád legendy mapující vzrušující příběh cyklistické kariéry Lance Armstronga a strhující dokument o zpěvačce Amy Winehouseové. Uvedeny budou i animované snímky – letošní nejúspěšnější animovaná pohádka Mimoni a nejnovější snímek studia Pixar V hlavě,“ dodala Aronová.

Z českých titulů jsou na Best Film Festu zastoupeny například hrané filmy oceněné na MFF v Karlových Varech. Tedy domácí kandidát na oscarovou nominaci Domácí péče režiséra a scenáristy Slávka Horáka a drama s excelujícími bratry Matějem a Kryštofem Hádkovými Kobry a užovky režiséra Jana Prušinovského. Nechybí ani mrazivá komedie Petra Zelenky Ztraceni v Mnichově.

Pro děti a vnoučata je připravena klasická hraná pohádka podle stejnojmenné předlohy Boženy Němcové Sedmero krkavců a animované dobrodružství pro celou rodinu Rosa & Dara a jejich velká dobrodružství. Na programu je i dokument Cesta vzhůru mapující dramatický výstup Radka Jaroše na bájný vrchol K2 v rámci Expedice K2 2014.

Kompletní program přehlídky naleznou zájemci webových stránkách přehlídky BEST FILM FEST a na webových stránkách jednotlivých kin.

 

festival film naše tipy
Autor: Redakce
Hodnocení:
(0 b. / 0 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

Fotogalerie

Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.