Česká televize nabídne na jaře další detektivky
REPRO: ČT

Česká televize nabídne na jaře další detektivky

8. 12. 2015

Česká televize vstoupí do nového roku 2016 s 35 novými hranými formáty, v osmi případech natočených podle skutečných kriminalistických kauz. Mimo jiné nabídne šestnáctidílný hraný cyklus Rozsudek, osmidílný seriál s novými Případy 1. oddělení, dvě trilogie Modré stíny a Pět mrtvých psů, dvoudílný návrat do historie Zločin v Polné a tři nové televizní filmy.

"V rámci uváděných dramatických věcí bude na jaře detektivní žánr převládat. Je to proto, že čeští diváci mají tento žánr rádi a my se ho snažíme pojímat z různých pohledů. Od tradiční detektivky až po novější žánry," informoval ředitel Petr Dvořák.

Šestnáct nových dílů cyklu Rozsudek nabídne další skutečné příběhy ze soudních síní. Tvůrci se v nich vyhýbají mediálně známým kauzám. Za osmidílným seriálem s novými Případy 1. oddělení opět stojí novinář Jan Malinda a šéf pražského oddělení vražd Josef Mareš. "Nové případy jsou spletitější a náročnější na rozkrytí," řekl vedoucí projektu Tomáš Feřtek.

Dvě minisérie Modré stíny a Pět mrtvých psů navazují na letošní trilogii Případ pro exorcistu vzniklou na motivy knih Michala Sýkory. Opět svedou dohromady partu detektivů v čele s Klárou Melíškovou, Stanislavem Majerem, Miroslavem Krobotem a Terezou Voříškovou. "Věřím, že kromě napětí přinese tento případ i nejvíce humoru," řekl režisér minisérie Pět mrtvých psů Jan Hřebejk.

Dvoudílný Zločin v Polné režiséra Viktora Polesného se vrací do roku 1899, kdy byla zavražděna Anežka Hrůzová. Následné vyšetřování podezřelého Leopolda Hilsnera vyvolala velkou vlnu antisemitismu, proti kterému se postavil i Tomáš Garrigue Masaryk.

Televizní drama Každý milion dobrý v režii Zdenka Zelenky řeší mimo jiné otázku, zda mají děti právo upírat svým rodičům možnost rozhodovat o svém majetku a životě. Tento film bude podle ředitele ČT narozeninovým dárkem pro představitelku hlavní role Jiřinu Bohdalovou. Populární herečka 3. května příštího roku oslaví pětaosmdesátiny.

Z literární předlohy Hany Proškové vycházejí filmy Případ pro lyžaře a Případ pro malíře. "Detektiv a laik, úplně obyčejné prostředí, celkem běžné charaktery. Ale zručnost autorky Proškové tento žánr posouvá do komplikovanější roviny," řekl představitel jedné z hlavních rolí David Matásek.

ČT na jaře také uvede tři zábavné pořady Nejchytřejší Čech, DoktorKa a novinku Kde domov můj. V ní se Aleš Háma se soutěžícími z řad diváků zaměří na reálie z různých oblastí spojených s Českou republikou.

Česká televize detektivky seriál
Autor: Redakce
Hodnocení:
(3 b. / 1 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

Fotogalerie

Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.