Můj zážitek roku: Nečekané setkání
ILUSTRAČNÍ FOTO: wikimedia.org

Můj zážitek roku: Nečekané setkání

10. 12. 2015

K tomu, abych se dopracovala k mému letošnímu zajímavému zážitku, musím začít trochu zeširoka.

Před 36 lety jsem se, jak já s oblibou říkám, chytře:-) vdala do Hýskova. Byl to trochu šok. Kulturní. Žádné ústřední topení, tekoucí voda, splachovací záchod, automatická pračka... ale také žádné kamarádky, rodiče daleko...

Občas jsem se v duchu ptala, zda skutečně platí, že první rok manželství je nejkrásnější. Od těchto myšlenek mě zachránila moje záliba - volejbal. Díky němu jsem se seznámila v mém novém bydlišti s báječnýma osmi "babama". Již dávno volejbal nehrajeme, ale naše přátelství trvá.

Nejprve jsme začaly společně i se svými dětmi jezdit na tzv. LDJ - letní dámské jízdy. Výlety plné legrace a zábavy nadchly natolik i naše děti, že se jich dokonce rády zúčastňovaly i v problematickém pubertálním období a alespoň na chvíli jsme pro ně nebyly zcela nemožné a trapné.

Doba, kdy nás opustily a začaly vyrážet na vlastní pěst zákonitě přišla. My však ve svých akcích nepolevujeme, vše získalo zase jiné dimenze a k letní dámské jízdě postupně přibyla ZDJ - zimní dámská jízda, ale také PDJ a JDJ. Správně tušíte, že vyrážíme i na podzim a na jaře. Prostě, každá příležitost je dobrá a nepodnikáme jen dámské jízdy, scházíme se na kafíčko, jezdíme na výstavy, na předvánoční výlety Prahou, slavíme společně narozeniny. Za ta léta máme tolik společných zážitků, že stačí říci slovo, heslo a již se řehtáme. Myslím, že nám okolí tak trochu závidí a manželé již dávno odhodili původní strachy, cože se to na těch "jízdách" vlastně odehrává.

LDJ vždy připravuje jedna z nás, na kterou to kolo padne, ostatní netuší jaký je cíl. Letos pro nás byly překvapením Litoměřice. Bydlely jsme v kempu, počasí letošního léta tomu jen nahrávalo. Na jedné výpravě do centra města jsme skončily na kafíčku na terase kavárny hotelu. Před odchodem jsem si odskočila na toaletu hotelové restaurace. A tam se odehrál můj zážitek roku:-))). Přímo ve dveřích kabinky jsem se potkala s Madeleine Albrightovou!!!

Poznala jsem ji okamžitě. Byla jsem ale tak v šoku z toho nenadálého setkání na tak neobvyklém místě, že jsem se jen hloupě usmála a pokynula hlavou. Madeleine se na oplátku usmála také. Kdybych nebyla tolik zaskočena tímto naprosto nečekaným momentem, určitě bych jí řekla, že právě čtu její knihu, že ji obdivuji a vážím si jí.

Skoro jsem nemohla dokončit rychlou potřebu, jak jsem spěchala za kamarádkami sdělit jim můj zážitek. Při cestě kolem baru jsem jen zašeptala směrem k číšníkovi "je to skutečně ta osoba, co si myslím?" Číšník mou domněnku potvrdil, nahrávala tomu i konverzace v angličtině, kterou jsem zaslechla od velkého kulatého stolu. Po návratu k mé společnosti jsem jen vyhrkla "Neuvěříte, koho jsem právě potkala".

Protože mě kamarádky znají velmi dobře a viděly můj blažený úsměv, první, kdo je napadl byl můj oblíbený herec. Upřesnila jsem, že to bylo na dámském záchodku a že snad ON ještě trefí... Nakonec ze všeho vznikla úžasná hra a spousta vtipností. Inspirovaly jsme se televizním pořadem na způsob "Hádej, kdo je kdo" a kamarádky hádaly, koho jsem potkala.

Vzhledem k místu setkání bylo od začátku jasné, že jde o osobu ženského pohlaví. Pak zazněla snad všechna jména našich předních hereček a političek, ale nakonec díky správně kladeným otázkám a přirozené inteligenci :-) všech dam se podařilo identifikovat tu správnou osobnost.

Doma mi po návratu nechtěli moc věřit. Zpráva ve večerních televizních novinách, že se Madeleine Albrightová toho dne zúčastnila pietních oslav v nedalekém Terezíně, je přesvědčila.

 

Soutěž "Můj zážitek roku" - Prožili jste hezkou dovolenou, narodilo se vám vnoučátko, našli jste si nové přátele? Nebo se vám letošek spíše nevydařil? Podělte se s ostatními čtenáři o nejsilnější zážitek roku 2015 a zpracujte jej jako příběh, glosu, báseň či fotoreportáž. Všechny soutěžní příspěvkyk budou slosovány, vítěz obdrží knihu Retro ČS2 od nakladateství JOTA.

Můj zážitek roku
Hodnocení:
(4.2 b. / 5 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit


Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.