Většina pražských divadel hraje i na Silvestra
ILUSTRAČNÍ FOTO: pixabay.com

Většina pražských divadel hraje i na Silvestra

12. 12. 2015

Poslední den roku bývá v divadlech veselo. Jejich dramaturgie zpravidla zařazují komediální tituly, jimiž se herci snaží před silvestrovskou oslavou naladit vstřícné publikum. Často rozesmějí nejen diváky, ale i sami sebe. Na řadě míst jsou představení, začínající obvykle už odpoledne či vpodvečer, spojena se symbolickým přípitkem.

Platí to například o Městských divadlech pražských (MDP), která uvedou dvě reprízy hudební V+W Revue v Divadle ABC a v Rokoku tragikomedii Happy End s Danou Batulkovou v hlavní roli. "Diváky v ABC čeká prohlídka zákulisí, přípitek a tradiční ohňostroj," řekla mluvčí MDP Tereza Kochová.

Národní divadlo uvede na Silvestra odpoledne baletní novinku Louskáček a Myšák Plyšák, Laterna magika ohlásila svůj nový projekt Legendy magické Prahy a Stavovské divadlo nabídne úspěšnou Audienci u královny s Ivou Janžurovou v titulní roli. Státní opera tradičně zařadila galavečer se Straussovou operetou Netopýr v německém originále. Je spojená s rautem doplněným neomezenou konzumací včetně tance na jevišti po představení. Vstupenky jsou už takřka rozebrány, přestože ty nejdražší stojí 9000 korun.

Pražské Divadlo Studio Dva se s posledním dnem roku rozloučí hned třikrát reprízami inscenace Sex pro pokročilé s Karlem Rodenem a Janou Krausovou. Před půlnocí na ně naváže zábava ve foyer s improvizovanou restaurací a živou hudbou v podání kapely The Brownies.

V Divadle Na zábradlí se silvestrovské publikum sejde při repríze hry Jana Mikuláška a Dory Viceníkové Požitkáři. I zde je vstupenka spojena s welcome drinkem a drobným pohoštěním.

Na Palmovce uvedou současnou černou komedii o úskalích mužského středního věku nazvanou FUK! a v Divadle v Dlouhé spojí poslední den roku s derniérou Dumasových Tří mušketýrů - inscenace Hany Burešové má na kontě šest desítek repríz. V Kalichu potěší diváky svižnými melodiemi z muzikálu Pomáda a v Divadle Metro je rozesměje komedie z kliniky pro změnu pohlaví nazvaná Sextet.

Na Fidlovačce chystají odpoledne a vpodvečer dvě reprízy úspěšné inscenace Eva tropí hlouposti a na Jezerce ve stejnou dobu zopakují svou novinku Poslední aristokratka v režii a dramatizaci Arnošta Goldflama. Dvakrát se bude na Silvestra hrát i v Divadle Palace, kde uvedou komedii Raye Cooneyho Rodina je základ státu. Také U hasičů zařadili oblíbený komediální text, kterým je Zelňačka s Oldřichem Víznerem a Otakarem Brouskem ml. v hlavních rolích.

divadlo kultura Silvestr zábava
Autor: Redakce
Hodnocení:
(5 b. / 2 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit


Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.