Veselé momentky ze života (nejen) studentského
Ilustrační foto: pixabay.com

Veselé momentky ze života (nejen) studentského

25. 12. 2015

Chtěla bych i já přispět k vyprávění o historkách ze studentského života. 

Jednou jsem jela ráno v metru. Bylo narvané jako vždycky. U tyče se tlačili tři mládenci. Viditelně jeli na maturitní zkoušku. Byli ve veselé náladě. Když vlak dojel do stanice I.P. Pavlova, lidé se hrnuli a tlačili ze všech stran. Zvláště na zmíněné tři mladíky. Když jednoho z nich přitlačil dav k tyči, podíval se na kamarády se slovy: “Mezi proudy“.

Když hlas oznamoval Ukončete, nástup a výstup, dveře se zavírají, jeden starší pár vyběhl na poslední chvíli ze dveří. Student vesele podotkl: „Zapadlí vlastenci“.

Další stanici jsem vystupovala, lidé se hrnuli ven, div, že neporazili starší paní s pojízdnou taškou. Rozčílila se, když do ní jeden muž vrazil, slyším: "Jééžíííšmarijááá, von mě div neporazí, valí se jak ruskej tank.“

Ve škole při hodině literatury. Student je zkoušen z Balzaca. 
Evženie byla milenkou otce Goriota.

Další student zkoušen z Dostojevského:
Dostojevský napsal Bratři Kolomazovy.

Hodina tělocviku.
Paní profesorko, já mám oči plný písku.
Tak to vyplivni, odpoví paní profesorka.

Profesorka si na začátku roku doplňuje telefonní čísla rodičů. Student oznamuje, že táta změní mobil, tedy ještě nemá jeho číslo. Maminka má stejné. Profesorka odpoví:
Dobře. máma sedí, a otce neznáš.    

Jednou jsem se sestrou jela tramvají a všechny sedadla byla obsazená kromě jednoho, kde seděla podřimující mladá dívka, zjevně ovíněná. Přisedla si k ní žena středního věku. Dívku se stále s větší intenzitou zmocňoval spánek a jak upadala do spánku, se stejnou intenzitou ji padala hlava na rameno starší ženy. Ta s pohrdlivým výrazem se stále více odtahovala, oprašovala štítivě rameno, až se zvedla a raději se postavila k tyči. Na další stanici přistoupil starý pán a sedl si na jediné volné místo, tedy ke slečně. A situace se opakovala. My se se sestrou náramně bavily a čekaly, co zmíněný starý pán udělá. A zase hlava slečny ležela na rameni starého pána. To už se bavila celá společnost v tramvaji a starý pán se usmíval a poskytl ochotně rameno mladé slečně. Asi spolu dojeli až na konečnou, nevím, my jsme další stanici vystupovaly.

Znovu narvané metro. Část lidí vystupuje na I.P.Pavlova a já si mohu prohlížet cestující. Upoutala mne dívka, viditelně studentka zahloubaná do skript. Nevnímala celý svět a pročítala si poznámky. Dívám se na ní a v tom si všimnu nápisu na jejím tričku: Don´t grow up, it´s a trap. (volně přeloženo: Nestaňte se dospělým, je to past).

Zdravím všechny milé ičkaře, zvláště pak pana Farského :-).

 

studium vzpomínky
Hodnocení:
(4.7 b. / 6 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit


Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.