José Carreras si přizval
do 02 Arény Karla Gotta

José Carreras si přizval
do 02 Arény Karla Gotta

3. 12. 2011

Jeden z nejslavnějších světových tenorů všech dob José Carreras vystoupil v pražské O2 Aréně společně s Karlem Gotem. Carreras si pozval českého slavíka, aby zazpíval jednu sólovou píseň a jednu zazpíval v duetu s ním.

Podle Vlaďky Brichtové z umělecké JV agentury zazpívali oba umělci romantický vánoční duet. Na pódiu Carrerase doprovodil Kühnův dětský sbor, korejská sopranistka Pak Mi-hje a Symfonický orchestr Českého rozhlasu pod vedením dirigenta Davida Giméneze.

Legendární španělský operní pěvec José Carreras se proslavil po celém světě nejen svými procítěnými interpretacemi Verdiho a Pucciniho děl, ale především mnoholetým působením v hvězdném triu „Los Tres Tenores“ (Tři tenoři) spolu s Plácidem Domingem a Lucianem Pavarottim.

V O2 Aréně zaznělo například Cantique de Noel, I'll Be Home for Christmas, Ave Maria, česká vánoční píseň Chtíc aby spal a Měsíční sonáta Antonína Dvořáka.

Carreras za svůj život ztvárnil na nejslavnějších operních scénách světa (Metropolitan Opera, Royal Opera House či Royal Albert Hall) a po boku takových operních pěvkyň jako Montserrat Caballé, Birgit Nilson, Viorica Cortez nebo Renata Scotto mnoho rolí. Spolupracoval s neméně slavnými režiséry a dirigenty, především s Herbertem Von Karajanem, který měl na Carrerasovu kariéru největší vliv.

Carreras se do srdcí svých obdivovatelů zapsal také vítězným bojem proti akutní leukémii, která v 80. letech na čas přerušila jeho pěveckou kariéru. Po uzdravení tento slavný tenor založil Mezinárodní nadaci Josého Carrerase pro výzkum leukémie (José Carreras International Leukemia Foundation), které zároveň i předsedá.

Carreras Karel Gott koncert
Autor: Redakce
Hodnocení:
(0 b. / 0 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit


Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.