Vánoční procházka kaktusovou zahradou 
na Kanárských ostrovech - Lanzarote

Vánoční procházka kaktusovou zahradou
na Kanárských ostrovech - Lanzarote

24. 12. 2015

Vážení a milí, Vánoce jsou tu! Jestlipak vám doma vykvetl vánoční kaktus? Nebo máte nějaký ten pichlavý, nekvetoucí kousek stále ve vlastní péči? Či jste dokonce sběratel kaktusů? Pokud tedy máte rádi kaktusy, zvu vás tímto do kaktusové zahrady na ostrov Lanzarote v Atlantském oceánu. Věřím, že vás tento, i když trochu  pichlavý pozdrav potěší. 

Ostrov Lanzarote je celkem z ruky. Let trvá pět hodin. Ovšem my zde máme výhodu. Virtuálně můžeme cestovat v klidu domova a nevytáhnme při tom ani paty. Ba není třeba utratit ni kačku, což se před svátky jistě také šikne. Tak, prosím, vstupte.

Tato překrásná a působivá kaktusová zahrada byla posledním dílem architekta Césara Manrique. Botanická zahrada obsahuje 10 000 typů kaktusů, okolo 1 400 druhů. O tuto  sbírku rostlin z Ameriky, Madagaskaru, Evropy a Kanárských ostrovů se zasloužil botanik Estanislavo González Ferrer. Je zde  zrestaurovaný větrný mlýn, který  slouží jako restaurace. I kliky dveří jsou zde ve tvaru kaktusů, ovšem bez bodlinek. Původně zde byl lom. Později byl rekultivován za pomoci lávového prachu, který dokáže zadržovat potřebnou vlhkost. Tím byly vytvořeny perfektní podmínky pro růst kaktusů.

Při procházce po ochozech zahrady musíte dávat pozor, abyste nespadli. Jediná možnost dopadu je totiž do pichlavé náruče kaktusů. A takové přistání, zejména před Vánocemi by určitě nebylo nic příjemného. Takže, přátelé, vzhůru či dolů mezi kaktusy! Podle toho, jakou trasu prohlídky si vyberete. Přeji krásný zážitek.

Na videu si vám dovoluji poslat vánoční pozdrav. Již jsem také v pohodě domova. Vítr zde nefičí. Uvidíte, jakou magickou energii má příroda a moře na Kanárských ostrovech. Přeji vám všem, milí íčkaři, krásné Vánoce!

 

 

cestování Vánoce
Hodnocení:
(3 b. / 7 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

Fotogalerie

Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 13. týden

Na Zelený čtvrtek začíná na státních hradech a zámcích turistická sezona. Tak si vyzkoušíme vaše znalosti na téma "České hrady a zámky."

AKTUÁLNÍ ANKETA

Provedli jste nějaké úpravy svého bytu či domu na stáří? (sprchový kout místo vany, bezpečnostní madla, bezbariérové prahy apod.)

Ano, úpravy bytu jsem (jsme provedli)

29%

Ano, ale zatím jen částečně

15%

Nevím, jaké úpravy by to měly být

11%

Ne, ale zvažujeme to

13%

Ne, o žádných úpravách neuvažuji

17%

Ne, protože na to nemám peníze

15%