Pomozte o svátcích opuštěným psům a kočkám
ILUSTRAČNÍ FOTO: pixabay.com

Pomozte o svátcích opuštěným psům a kočkám

22. 12. 2015

Lidé mohou o vánočních svátcích pomoci opuštěným psům a kočkám v útulcích v pražské Troji a v Dolních Měcholupech. Do zařízení, která se ročně postarají o 5000 zvířat, je možné nosit krmení, ale i nepotřebné deky, misky nebo vodítka a náhubky. Pomoci lze i finančním darem.

Návštěvníci jsou v útulcích vítáni a každý rok jsou velmi štědrými dárci. Vloni darovali 5000 tun krmení, opuštěným zvířatům se tak postarali o potravu na téměř čtyři měsíce. "Doporučujeme předem nákup krmení konzultovat se zaměstnanci útulku, kteří poradí, co je nejvhodnějšího pořídit s ohledem na aktuální potřebu," uvedl ředitel Eduard Šuster. "Velkým přínosem jsou samozřejmě piškoty, které zde platí jako nejlepší odměna," doplnil. Lidé mohou nosit potravu nejen pro psy a kočky. Útulky totiž ročně přijmou zhruba 90 druhů zvířat včetně exotických.

Pražskými útulky ročně projde tolik zvířat, o kolik se stará celá trojská zoologická zahrada. Jde o zhruba 3000 psů, které se ve většině případů daří vrátit zpět majitelům, 1700 koček a několik desítek dalších zvířat. O Vánocích uspořádají útulky pravidelné dny otevřených dveří, na které denně přijde až 3000 lidí.

domácí mazlíčci kočka pes
Autor: Redakce
Hodnocení:
(4 b. / 4 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit


Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.