Rodinné kouzlo

Rodinné kouzlo

26. 12. 2015

Umíte odpočívat? Odprostit se od mobilních telefonů, notebooků, smartphonů, tabletů?

My to zkusili. Už jednou jsem něco podobného udělala o dovolené, kdy jsem si zavzpomínala na staré dobré časy. Odjeli jsme na dovolenou a posílali jsme jen pohledy. Dnes je tomu úplně jinak. Většina z nás si nedokáže bez mobilního telefonu či emailu představit ani den. Ale jde to!

Zkuste odložit mobily. Uvidíte, jak si odlehčíte. My to udělali na Vánoce. Zkrátka jsme je vypli. Štědrý den a Boží hod byl jen náš. Je to dobrý digitální detox. Odpočinek. V rodinném kruhu, s dobrým jídlem a pohodou.

Bohužel, Vánoce bez sněhu nejsou tak romanitcké. Ale i tak je dobré zajít jeden den do přírody, další třeba do města k Orloji. A nepotřebujete ani televizi, kde se jen opakují pohádky, které známe. Pohádky se dají pustit v jakoukoliv dobu. A děti jsou hodné a milé, když je čekají překvapení, třeba i jen v podobě procházky - kam jdeme? A my jsme si užili Štědrý den podle rodinné tradice, byli jsme na procházce, prožili jsme den naplno, večer štědrovečerní hostina, po ní zvonění a obdarování Ježíškem, prohlíželi jsme knihy, nové hry, které jsme si hned zahráli, zahráli jsme si i po půlnoci karty, to když už dítka zavřela očka. Vyprávěli jsme si a vzpomínali, měli jsme si co říci a to je důležité, to upevňuje to rodinné kouzlo. Být spolu pohromadě.

A tak jsme jen občas pohlédli na hodiny. Tikot hodin je velmi příjemný a uklidňující. Byly to krásné, klidné svátky i pro děti. Odpočinek od všeho hektického. Jen my sami si určujeme, co chceme. Užili jsme si sváteční dny plnými doušky pohody a klidu. V rodinném kruhu.

Můj příběh rodina Vánoce
Hodnocení:
(3.1 b. / 8 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit


Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 13. týden

Na Zelený čtvrtek začíná na státních hradech a zámcích turistická sezona. Tak si vyzkoušíme vaše znalosti na téma "České hrady a zámky."

AKTUÁLNÍ ANKETA

Provedli jste nějaké úpravy svého bytu či domu na stáří? (sprchový kout místo vany, bezpečnostní madla, bezbariérové prahy apod.)

Ano, úpravy bytu jsem (jsme provedli)

29%

Ano, ale zatím jen částečně

15%

Nevím, jaké úpravy by to měly být

11%

Ne, ale zvažujeme to

13%

Ne, o žádných úpravách neuvažuji

17%

Ne, protože na to nemám peníze

15%