Ježíšek pláče, obchodníci zase devalvují hodnotu jeho dárků
ILUSTRAČNÍ FOTO: tchibo.cz

Ježíšek pláče, obchodníci zase devalvují hodnotu jeho dárků

26. 12. 2015

To, co Ježíšek pořídil za „férovou cenu“, stojí hned po Vánocích někdy i polovinu. Je to trochu nespravedlnost, ale přeci kvůli tomu nebudeme slavit Štědrý den sedmadvacátého, že?

Obchodní řetězce jako obvykle spustily hlavní vlnu povánočních výprodejů. Prodejci nabídnou levnější elektroniku, sezonní oblečení či obuv. Kvůli nezvykle teplé zimě bude v nabídce víc zlevněného zimního sportovního zboží. Slevové akce budou pokračovat i v lednu.

"Povánoční výprodeje budou ve všech prodejnách C&A do vyprodání zásob. Slevy se budou týkat zimního sortimentu – především kabátů, bund, mikin a svetrů," uvedla například Veronika Kovaříková z obchodů C&A.

Datart letos spouští slevové akce hned po Vánocích, v minulých letech je zahajoval až v lednu. "Slevy budou napříč celým naším sortimentem – od chytrých mobilních telefonů, které jsou hitem Vánoc, přes kuchyňské příslušenství až po velké spotřebiče," řekla mluvčí Iva Pavlousková. Z výsledků průzkumu řetězce vyplývá, že čtyři procenta spotřebitelů plánují využít povánoční výprodeje ještě k nákupu vánočních dárků. Takže někde bude Ježíšek nadělovat až po Vánocích.

V obchodech Euronics budou slevy trvat téměř do konce ledna, u vybraného zboží dosáhnou přes 50 procent. Hervis spustí povánoční výprodeje poslední prosincový týden, slevy mají činit až 60 procent. Chudák Ježíšek, zase prodělá…

V Tesku se povánoční slevy budou od soboty týkat tisíce produktů. Až na polovinu původní ceny klesnou ceny vybraných oděvů či kosmetických balíčků. Slevu až 75 procent pak zákazníci najdou u vybraných vánočních dekorací a papírenského zboží, elektroniky, hraček nebo domácích potřeb.

"Výprodeje proběhnou v oddělení kosmetiky, kde budou k dostání zlevněné kosmetické balíčky. Snížení cen se dotkne také hraček, bytových textilií, obuvi, drobné elektroniky a například také dekorací a svíček," sdělil mluvčí řetězce Albert Jiří Mareček.

Ježíšek s tím patrně nic nenadělá, obchodníci potřebují vyprázdnit sklady, aby je zase mohli naplnit novým zbožím.

nákupy sleva slevy Vánoce
Autor: Redakce
Hodnocení:
(5 b. / 1 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit


Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.