Pro tenisové fanoušky: Hopman Cup 2016
ILUSTRAČNÍ FOTO: archiv autorky

Pro tenisové fanoušky: Hopman Cup 2016

28. 12. 2015

Jako jeden z prvních turnajů v novém roce se každoročně koná turnaj Hopman Cup v Austrálii v Perthu, na západě Austrálie. Je to již 28.ročník. Byl pojmenován po jednom z nejvýznamějších a nejslavnějších australských tenistů Harry Hopmanovi, který se narodil v roce 1906 a zemřel v roce 1985. Do Mezinárodní tenisové síně slávy byl uveden v roce 1978. Na jeho počest se začal hrát tento turnaj od roku 1989. Turnaj smíšených dvoučlenných družstev, kdy hraje "každý s každým", ženská dvouhra, mužská dvouhra, smíšená čtyřhra. Osm týmů hraje ve dvou skupinách A a B a vítězové skupin odehrají finále.

Celý turnaj se odehrává v nově postavené Aréně v Perthu, západní Austrálie, na tvrdém povrchu, dříve to býval Burswood Dom, od roku 2013 to je moderní Aréna s mohutnou ocelovou konstrukcí.

My jsme vyhráli Hopman Cup celkem třikrát. Jako Čechoslováci vyhráli hned 1. ročník v roce 1989 Miroslav Mečíř a Helena Suková. Za pět let vyhráli 5. ročník v roce 1994 Petr Korda a Jana Novotná. A do třetice 24. ročník v roce 2012 vyhráli Petra Kvitová a Tomáš Berdych. V loňském roce hráli za ČR Lucie Šafářová a Adam Pavlásek. Vítězi se stala polská dvojice Agnieszka Radwaňská a Jerry Janowicz, kteří porazili ve finále americký pár Serenu Williamsovou a Johna Isnera. Obhájci titulu se letos Hopman Cupu nezúčastní.

Letošní Hopman Cup se koná od 3. -  9. ledna 2016.

Skupina A:

Australia Gold - Jarmila Gajdošová, Lleyton Hewitt, ČR - Karolína Plíšková, Jiří Veselý, Ukrajina - Elena Svitolina, Alexander Dolgopolov, USA - Serena Williamsová, Jack Sock

Skupina B:

Australia Green - Daria Gavrilova, Nick Kyrgios, Francie - Carolina Garcia, Gael Monfils, Německo - Sabine Lisicki, Alex Zverev, Velká Británie - Heather Watson, Andy Murray

Naši tenisté již odlétají 29. prosince. Let, který trvá 26 hodin je náročný, ač tenisté jsou zvyklí na tyto přelety a mnozí se aklimatizují velmi rychle. Karolína Plíšková letos nahradila Lucii Šafářovou, která ještě ze zdravotních důvodů účast odmítla. Není divu, Lucka si prožila v tomto roce nejen slávu, ale i zdravotní problémy. Držme všem tenistkám a tenistům především palce, ať jsou zdraví. To je všeobecně pro všechny sportovce, kterým tak rádi fandíme. Hopman Cup je taková malá předehra před slavným grandslamem Australian Open, který se koná jako první z grandslamů od 18. 1. 2016 - 31. 1. 2016.

Sportu zdar!

sport tenis
Hodnocení:
(5 b. / 1 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit


Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.