Na pražský ohňostroj vyrazte raději MHD
ILUSTRAČNÍ FOTO: pixabay.com

Na pražský ohňostroj vyrazte raději MHD

29. 12. 2015

Na Nový rok bude uzavřen motoristům přístup na pražský vrch Vítkov, odkud se bude v 18:00 pod sochou Jana Žižky z Národního památníku odpalovat ohňostroj. Policie proto doporučuje, aby návštěvníci, kteří chtějí být přímo „u toho“, využili městskou hromadnou dopravu.

Novoroční ohňostroj Praha Múzami políbená připomene významná výročí roku 2016 - narození císaře Karla IV. či astronoma Tycha de Brahe, inspiruje se také dílem Karla Hynka Máchy a Antonína Dvořáka. Hudební doprovod i úvodní mluvené slovo budou vysílat rádia. Nejlépe bude ohňostroj viditelný z Parukářky, Riegrových sadů a Rohanského ostrova.

O den dříve, na Silvestra, bude odpoledne pro motoristy uzavřeno Václavské náměstí, na pořádek a bezpečnost při novoročních oslavách mají v ulicích Prahy dohlížet stovky policistů. Od čtvrtečních 16:00 do pátečních 10:00 budou na Václavák uzavřeny všechny příjezdové komunikace. Provoz tramvají zůstane zachován.

Kromě příslušníků pořádkové, cizinecké, dopravní a kriminální policie nasadí Praha také asi o 140 strážníků víc než na obvyklou noční směnu. "Policisté se budou zaměřovat i na odhalování majetkové trestné činnosti, zejména kapesních krádeží," podotkla mluvčí pražské policie Iveta Martínková.

V pohotovosti má být zhruba 100 záchranářů. Na Václavském náměstí bude speciální záchranářský vůz Golem, další tři sanitky budou připraveny pro případ nouze.

Silvestr v centru Prahy slaví každoročně desetitisíce lidí včetně mnoha cizinců. Posily má na poslední noc v roce připraveny také útulek v Troji, který každoročně zaznamenává větší počet zaběhnutých a vystrašených psů.

Na novoroční úklid centra bude vyčleněno 100 pracovníků technických služeb a 30 čisticích vozů.

 

Nový rok ohňostroj Praha
Autor: Redakce
Hodnocení:
(0 b. / 0 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit


Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 18. týden

Tento týden budou otázky v kvízu na téma "Psi". Protože je mezi vámi, čtenáři, mnoho pejskařů, jistě si s otázkami snadno poradíte...