Zemřel bývalý reprezentační brankář Pavel Srníček
ILUSTRAČNÍ FOTO: ČT

Zemřel bývalý reprezentační brankář Pavel Srníček

29. 12. 2015

Bývalý fotbalový brankář Pavel Srníček devět dní po srdečním kolapsu, který ho postihl při kondičním běhu, zemřel ve Fakultní nemocnici Ostrava. Oznámil to jeho agent Steve Wraith a informaci potvrdil i mluvčí nemocnice Tomáš Oborný. Někdejšímu českému reprezentantovi bylo teprve 47 let.

Srníček zkolaboval předminulou neděli při běhu v Bohumíně, kam přijel za rodinou. Podle Wraitha se mu na dvacet minut zastavilo srdce a po převozu do nemocnice byl uveden do umělého spánku. Z něj ho měli lékaři probouzet minulou středu, Srníčkův stav se však nezlepšil.

"Navzdory nejlepší lékařské péči pondělní vyšetření ukázala, že mozek je nenávratně poškozen. Proto bylo rozhodnuto o vypnutí přístrojů, které ho držely při životě," uvedl Wraith v prohlášení. "Pavel zemřel v úterý odpoledne za přítomnosti nejbližších příbuzných."

Srníček odstartoval kariéru v Baníku Ostrava a poté nastupoval za Newcastle, Sheffield Wednesday, Brescii, Portsmouth, West Ham a Beiru Mar. V reprezentaci odchytal 49 zápasů a jako náhradník byl u zisku stříbrných medailí na mistrovství Evropy v roce 1996.

V Anglii Srníček odchytal bezmála stovku zápasů za Newcastle, kterému pomohl k postupu do nejvyšší soutěže a v roce 1996 mu jen těsně unikl titul. Fanoušci United o víkendu svého oblíbence podpořili skandováním při utkání s Evertonem. "Upřímnou soustrast Pavlově rodině, všem přátelům, kolegům a fanouškům v této těžké chvíli," uvedl Newcastle na sociální síti Twitter.

Srníček naposledy působil jako trenér brankářů ve Spartě. "Rád bych vyjádřil upřímnou soustrast celé Pavlově rodině i všem jeho blízkým," uvedl na klubovém webu generální ředitel letenského celku Adam Kotalík. "Ztratili jsme nejen skvělého člověka a kamaráda, ale také vynikajícího trenéra, který pro Spartu odvedl obrovský kus práce. Děkujeme ti za všechno, Pavle," dodal.

 

fotbal sportovní legendy úmrtí
Autor: Redakce
Hodnocení:
(5 b. / 3 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit


Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 18. týden

Tento týden budou otázky v kvízu na téma "Psi". Protože je mezi vámi, čtenáři, mnoho pejskařů, jistě si s otázkami snadno poradíte...