Nový rok oslaví jako první metropole australská Sydney
Ilustrační foto: pixabay.com

Nový rok oslaví jako první metropole australská Sydney

31. 12. 2015

Nový rok oslaví jako první z naší planety obyvatelé Kiribati a Samoa. Tichomořské státy. Půlnoc je zde v 11:00 SEČ. Kiribati a Samoa leží na západ od poledníku 180 stupňů. Jen o kousek dál je atol v Tichém oceánu v severním řetězci Liniových ostrovů, součást republiky Kiribati - Vánoční ostrov - Christmas Island. Ostrov pojmenoval  roku  1777  na Štědrý den James Cook jako Vánoční, ale znám byl již v 17.století.

Hned poté ve 12:00 SEČ slaví Nový rok Novozélanďané. Oslava začíná  velkým ohňostrojem z nejvyššího mrakodrapu na  celé jižní polokouli, Sky Tower v největším městě Nového Zélandu v Aucklandu.

Nový rok - Happy New Year vítají v největším městě  Austrálie Sydney ve 14:00 SEČ. Tradičně více jak polovina obyvatel Sydney - žije tam přes 4 miliony obyvatel, rovněž vítá New Year slavnostním ohňostrojem, který  ozáří největší pamětihodnost Sydney a snad i celé Austrálie, známý most Harbour Bridge a hned naproti slavnou budovu Opery Sydney. Viděla jsem to na vlastní oči dvakrát a byl to pro mne nezapomenutelný zážitek, nekonečně pulsující noční život, milí a vřelí lidé, všichni se objímají a slaví.

U nás budeme v Praze vítat Nový rok ohňostrojem v Praze, který se rozzáří 1.ledna 2016 až v 18:00 SEČ.

Všem ŠŤASTNÝ NOVÝ ROK !

Nový rok Silvestr
Hodnocení:
(5 b. / 3 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit


Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.