Kam za sportem v roce 2016
ILUSTRAČNÍ FOTO: pixabay.com

Kam za sportem v roce 2016

5. 1. 2016

Vstoupili jsme do nového roku a už se těšíme, jaká překvapení nás čekají na poli sportu. Fanoušci se mohou těšit, protože sportovní nadílka pro rok 2016 je opravdu bohatá.

Už nyní v lednu začínají klasické zimní sporty - Turné čtyř můstků  v Ga-Pa, do druhého závodu Turné čtyř můstků se probojovali Roman Koudelka, Jan Matura, Jakub Janda a Lukáš Hlava. Pak jsou na pořadu ve stejných termínech severské kombinace, sjezdové lyžování, ale i biatlon a běh na lyžích - Tour de ski. Vždy je to prima podívaná. Pokud už aktivně nelyžujeme. A těšme si i na 49. ročník Jizerské  padesátky 8. - 10. ledna.

Ve stejných termínech na druhé straně zeměkoule u protinožců v Austrálii začal pohodový tenisový  turnaj Hopman Cup v Perthu 3. - 9. ledna, o kterém jsem již psala, a hned po něm se budeme těšit na první grandslamový tenisový turnaj v Melbourne Australian Open 18. ledna - 31. ledna.

Letos bude hojnost fotbalových zápasů - Mistrovství Evropy ve fotbalu v roce 2016 ve Francii, 10. června - 10. července 2016. Český reprezentační tým odehraje vstupní zápas dne 13.června v Toulouse proti silnému týmu Španělska.

Na počátku května nás čeká Mistrovství světa v ledním hokeji 2. - 22. května, které se letos koná v Rusku.

Letní olympijské hry 2016 v Brazílii, Rio de Janeiru, které se konají 5. srpna - 21. srpna 2016. Je to potřetí v historii, kdy se konají LOH na jižní polokouli. Letos poprvé přibudou dvě nová sportovní klání. A to bude golf a také ragby. Oba sporty jsou v posledních letech velmi oblíbené a atraktivní. Sledovat olympiádu v televizních přenosech je vždy úžasné fandění, obvzláště v kruhu přátel.

Nesmíme zapomenout na královnu sportu - atletiku, MS v halové atletice se koná již 17. - 20. března v americkém Portlandu. ME v atletice se koná 6. - 10. července v Amsterdamu, v Holandsku. Nezapomeneme ani na krasobruslení, cyklistiku či vodní sporty, basketbal. Rok 2016 bude na sportovní duely bohatý.

Zkrátka každý sportovní fanoušek si najde svůj oblíbený sport a může fandit.

Sportu zdar!

sport sportovci
Hodnocení:
(3.7 b. / 3 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit


Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.