Bílé Vánoce v naší ložnici
FOTO: archiv autorky

Bílé Vánoce v naší ložnici

11. 1. 2016

Asi teď každého napadne otázka, jak asi vypadají bílé Vánoce v ložnici. Někdo si možná představí bílé stěny, bílý nábytek a bílé povlečení. Ani jedno z toho však není pravda. Stěny máme světle zelené, nábytek v ložnici máme světle hnědý a povlečení jiné nemáme než barevné.

Jediné co je u nás bílé, jsou naši tři dospělí pejsci rasy Bolonský psík. Jmenují se Chip, Marilyn a pak ještě její dcera Bonička. A právě díky pejskům u nás skutečně letos byly a stále jsou v ložnici Bílé vánoce.

Rozhodli jsme se, že naši Marilyn opět dopřejeme stát se matkou, a že to bude již její třetí mateřství. Za ženichem jsme jeli až do Frýdlantu nad Ostravicí, kde je moc hezký krycí pejsek, po kterém mají všechna štěnátka nádherný pigment.

A tak 14. října jsme se za ženichem vydali a jen jsme tam dojeli, tak nečekal na nic a konal to co se od něj očekávalo. Spojení trvalo něco přes 30 minut, po té si oba pejsci odpočinuli a já s majitelkou psa společně vypila kávu a vyplnila krycí list, nebot chovám pejsky s PP. Po kávě jsme se všichni rozloučili, naložili naši Marilyn do auta a jeli domů. Před námi ted byly dva měsíce čekání, zda bude naše fenečka březí a tou matkou se stane.

Když uplynulo 27 dnů, jela jsem s Marilyn na veterinu na SONO, které potvrdí, nebo vyvrátí březost. Dopadlo to tak, že se podařilo a zvěrolékař nám sdělíl, že to vypadá na 1-2 štěnátka. V prvních čtyřech týdnech téměř nic nepřibírala a začala jsem věřit tomu, že vrh moc početný nebude. Ale v druhé polovině začala hodně nabírat a nevypadalo to už na nanejvýš dvě štěnátka. Tipovala jsem, že tam nakonec bude 4-5 psích miminek. Zvýšila jsem krmné dávky, aby se narodily zdravé, životaschopné a krásné.

Marilyn začala rodit 13.12. v 23.30, u ní trvá porod vždy delší dobu. Počítala jsem, že štěnátka budou na světě tak do 10. hodiny následujícího dne. Spletla jsem se ale značně. Nic se nedělo, Marilyn jen těžko dýchala, stahy téměř žádné, chodila jsem s ní na zahradu, aby pohybem urychlila porod a stále nic. Pohyby štěnátek slábly, a tak v 14.30 jsem volala na dvě veterinární ordinace, abych se ujistila, zda obě ordinace poradí stejný postup.

Stalo se a dcera nás odvezla k veterináři, kde ji byl provedený císařský řez. Tak nějak jsem se smiřovala s tím, že budou nějaké ztráty štěnátek, poněvadž pohyby byly už hodně slabé. Nakonec jsem byla štastná, že celý vrh je živý a zdravý a stejně tak fenka byla v přádku po takovém zákroku. Lékaři jsem moc poděkovala a nejraději bych jej objala, jenže asi by si myslel, že jsem vyšinutá. I on byl štastný při předávaní nádherných štěnátek.

Po příjezdu domů jsem si hned zapsala váhy, poznačila lakem na nehty konečky ocásků, k nim přiřadila jména a pomohla jim se přicucnout k cecíkům matky. Všechna se moc hezky hned přisála a rostou moc hezky. Máme z nich moc velkou radost, staly se nejkrásnějším letošním vánočním dárečkem.

A protože jsou celá bílá, narodila se na Vánoce, spí s námi v ložnici, tak proto máme bílé Vánoce v ložnici. I s dospělými je jich tam hned sedm krásných bílých pejsků. Zbývá už jim najít nové hodné rodiny. Jen ale už třem pejskům. Fenečku si zamluvila jedna rodina hned po jejím narození.

domácí mazlíčci Moje próza Můj příběh
Hodnocení:
(4.8 b. / 9 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit


Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.