Fotopříběh: Bílá roudnická zákoutí
FOTO: archiv autorky

Fotopříběh: Bílá roudnická zákoutí

12. 1. 2016

Moje město Roudnice nad Labem překvapivě leží - na Labi. Polabská nížina a nadmořská výška kolem 200 m n.m. ho předurčují k tomu, že sněhových radovánek si tu příliš neužijeme. Teplé zimní boty užijeme a moly z kožíšků vyženeme sporadicky.

Když jsem se na podzim toulala po městě s foťákem, abych Vám mohla představit Barevná roudnická zákoutí, ani jsem nepočítala, že bych si procházku mohla zopakovat v opravdové zimě. A tak, když v prvních lednových dnech rtuť na teploměru lehce sestoupila pod nulu a k mému překvapení napadlo trochu opravdového bílého sněhu, nesměla jsem otálet a musela jsem rychle vyrazit do terénu, než bude po nádheře.

A měla jsem pravdu. První den sníh napadl. Druhý den se ukázalo slunce a vybarvilo oblohu do modra. Třetí den bylo po nádheře a obzor se docela ztratil v mlze.

Podle fotek se tak snadno pozná, kdy jsem se za kterou vydala. Prošla jsem se po městě i po parku a zamířila jsem také cestou podle Labe a došla až k Dobříňskému háji zkontrolovat, jak jsou na tom sněženky. Zatím se vůbec neukazují a spí pod sněhovou peřinkou. Tak jsem si aspoň vyfotila impozantní základnu jednoho z památných stromů, houby i podivné zákoutí. U kouzelného Veseckého rybníčku k mému překvapení v mrazu seděla na lavičce dvojice, které zjevně zima nebyla. Mám štěstí na zamilované ... a proti focení nic nenamítali.

V den s modrou oblohou a nádherně zvláštním světlem jsem litovala, že jsem si nepůjčila od syna zrcadlovku. Přistání UFO na Řípu tak mohlo mít opravdové grády. Stejně jako když nádherný buk, který obdivuji po celý rok, vykouzlil stín na fasádě krásně opravené školy.

Sedím s hlavou v dlaních nad pestrou směsicí fotografií,  třídím, mažu. A stále nevím, které ukázat ...

A nakonec ještě hádanka. Zkuste spočítat opeřence v keříku zlatého deště.

fotografie fotografování
Hodnocení:
(4.8 b. / 11 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

Fotogalerie

Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 13. týden

Na Zelený čtvrtek začíná na státních hradech a zámcích turistická sezona. Tak si vyzkoušíme vaše znalosti na téma "České hrady a zámky."

AKTUÁLNÍ ANKETA

Provedli jste nějaké úpravy svého bytu či domu na stáří? (sprchový kout místo vany, bezpečnostní madla, bezbariérové prahy apod.)

Ano, úpravy bytu jsem (jsme provedli)

29%

Ano, ale zatím jen částečně

15%

Nevím, jaké úpravy by to měly být

11%

Ne, ale zvažujeme to

13%

Ne, o žádných úpravách neuvažuji

17%

Ne, protože na to nemám peníze

15%