V módě budou opět duhové pruhy, jen v nových variacích
REPRO: WSJ

V módě budou opět duhové pruhy, jen v nových variacích

11. 1. 2016

Přehled událostí uplynulého roku jasně ukazuje, že žijeme v poměrně pochmurných časech. Ale ženská móda – alespoň podle toho, co naznačily přehlídky na letošní rok – bude podstatně rozjásanější. Mnozí návrháři se rozhodli pro doslova duhovou záři, kdy proužky v různých variacích použili prakticky na cokoli, od pletenin až po boty na jehlových podpatcích.

U Sonii Rykiel, kde jsou duhové i jiné proužky stálicí už od konce 60. let, je umělecká ředitelka Julie de Libranová oživila v hranatých sakách a na minišatech.

Londýnský návrhář Jonathan Anderson vytvořil duhované pleteniny na šaty pro svou značku J. W.  Anderson, zatímco Karl Lagerfeld poslal po předváděcím molu značky Chanel oblečky inspirované infantilně skotačivým hudebním K-popem.

Zatím je sice brzy na definitivní soudy, ale zdá se, že na ten správný druh duhy ženy reagují pozitivně. Například Gucciho kašmírovo-vlněný svetr se v elektronickém obchodě Matches Fashion rychle vyprodal.

Jeho úspěch může znamenat, že se kreativní ředitel Alessandro Michele rozhodl správně, když zvolil poněkud tlumenější variaci barev, než tradiční duhovou paletu. Takže je jeho pulovr přijatelnější variantou duhového trendu než jásavější kreace. Mezi ty patří například duhou zdobené kožené kabelky Anyi Hindmarchové, stejně jako její kožené nálepky, které jsou určené k připevnění na pouzdro na mobil, jinou kabelku nebo jakýkoli kousek oděvu či doplněk, který bude nositelka chtít rozzářit.

"Duhami jsem doslova posedlá," řekla Hindmarchová. "A taky pevně věřím, že vás může móda přimět k úsměvu a vylepšit vám náladu," dodala.

Tato britská návrhářka svou zálibu v duze zahájila už v dětství, kdy si na školní sešity lepila duhové nálepky, aby je odlišila od uniformního moře všech ostatních. Varuje nicméně, že tento trend je nutné pečlivě vyvážit, aby nepůsobil kýčovitě.

Také Julie de Libranová potvrzuje, že pro duhové vzory platí víc než pro cokoli jiného imperativ uměřenosti. "Je to výzva, aby působily nóbl a šik," uvedla. "Musíte je něčím trochu zklidnit, aby působily opravdově, ne jako nějaký módní žertík."

Sama toho dosáhla tím, že rozbila linky jasných barev černými proužky. A aby sílu barevných kousků utlumila ještě trochu víc, doplnila duhová saka běžnými kousky oděvů, jako jsou džínsy a sportovněji laděné šaty.

 

móda
Autor: Redakce
Hodnocení:
(5 b. / 2 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit


Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 13. týden

Na Zelený čtvrtek začíná na státních hradech a zámcích turistická sezona. Tak si vyzkoušíme vaše znalosti na téma "České hrady a zámky."

AKTUÁLNÍ ANKETA

Provedli jste nějaké úpravy svého bytu či domu na stáří? (sprchový kout místo vany, bezpečnostní madla, bezbariérové prahy apod.)

Ano, úpravy bytu jsem (jsme provedli)

29%

Ano, ale zatím jen částečně

15%

Nevím, jaké úpravy by to měly být

11%

Ne, ale zvažujeme to

13%

Ne, o žádných úpravách neuvažuji

17%

Ne, protože na to nemám peníze

15%