Senior taxi konečně i v Brně
FOTO: archiv autora

Senior taxi konečně i v Brně

12. 1. 2016

V poslední době roste zájem brněnských seniorů o komfortní přepravu po městě. Na tu reaguje řada společností, které začaly nabízet službu senior taxi, která zpříjemní cestování.

Zejména v zimních měsících se pro seniory stává pohyb po ulicích nebezpečný. Všudypřítomná námraza, vlhkost a s ní související riziko pádu nutí seniory omezit pochůzky na minimum. I přes tyto nepříjemnosti se senioři potřebují dopravovat k lékaři, za nákupy či kulturou.

Řešením tohoto problému je senior taxi, které dokáže docházkovou vzdálenost snížit na minimum. V případě, že senior potřebuje odvést zavolá si taxislužbu, která jej vyzvedne u dveří jeho domu a zaveze tam, kam potřebuje. Vše bezpečně a rychle bez rizika upadnutí či okradení v městské hromadné dopravě.

Oproti běžným taxi nabízí speciální dodávky vyšší komfort v podání více prostoru, snadnějšího nastupování a vystupování. Vyškolení řidiči jsou ochotni pomoci s nastupování a vystupováním a pomohou naložit všechna potřebná zavazadla včetně nákupu, berlí či vozíku.

Službu v současnosti v Brně provozuje společnost Lido Taxi Brno a City Taxi Brno. Ta navíc pro seniory nabízí slevu 17 procent z běžné ceny jízdného. Pro uplatnění slevy stačí jediné – před nástupem do vozu ukázat průkaz Senior pasu. V programu několika politických stran je závazek zavést dotované městské seniorské taxi. To by znamenalo rozšíření služeb pro větší okruh zákazníků, jelikož ceny za jednu jízdu by se měly pohybovat v řádu dvou desítek korun.

senioři taxi
Hodnocení:
(5 b. / 4 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit


Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 18. týden

Tento týden budou otázky v kvízu na téma "Psi". Protože je mezi vámi, čtenáři, mnoho pejskařů, jistě si s otázkami snadno poradíte...