Film pro pamětníky: Dům na předměstí
FOTO: Filmexport Home Video

Film pro pamětníky: Dům na předměstí

14. 1. 2016

Známá prvorepubliková komedie je adaptací románu Karla Poláčka s despotickou Antonií Nedošinskou a nesmělým Hugo Haasem.

V předměstském domě vládne tvrdá ruka jeho majitelky paní Faktorové. Všichni nájemníci musí dodržovat přísná pravidla. V domě se netrpí courání po chodbách, duchařské seance, pavlačové klepy, milostné styky a hrát na hudební nástroje se smí pouze od 18. do 20. hodiny večerní. Své osudy tady prožívají hokynář Mejstřík, úředník zastavárny Zajíček, konzervatoristka Věra Hronová, spiritista Šoltys, švec Šupita i příživník Gustav, který na ostatní velmi rád donáší.

Filmové zpracování se od knižní předlohy liší změnou hlavního hrdiny, místo bezohledného strážníka Faktora ve filmu najdeme vdovu Faktorovou, ale tato změna komedii nijak neuškodila. Antonie Nedošinská je v roli malicherné paní domácí nepřekonatelná: „Ty víš, že jsem žena původně dobrotivá, ale svět mě zkazil!“

Ve filmu režiséra Miroslav Cikána dále hrají hvězdy jako Hana Vítová, Jindřich Plachta, Jaroslav Vojta či Eman Fiala.

 

Snímek vyšel 13. 1. na DVD firmy Filmexport Home Video a je k mání v trafikách za 99 korun, nebo v e-shopu www.filmexport.cz.

 

film pro pamětníky
Autor: Redakce
Hodnocení:
(5 b. / 1 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

Fotogalerie

Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 18. týden

Tento týden budou otázky v kvízu na téma "Psi". Protože je mezi vámi, čtenáři, mnoho pejskařů, jistě si s otázkami snadno poradíte...