Na Lipně zahájila provoz nová sjezdovka
ILUSTRAČNÍ FOTO: czech-tim.cz

Na Lipně zahájila provoz nová sjezdovka

17. 1. 2016

Ideální sněhové podmínky z posledních dnů zajistily, že je v provozu většina lyžařských areálů také v Jihočeském kraji. Kromě větších komplexů tak mohou lidé navštívit i menší střediska. V Skiareálu Lipno zahájila provoz nová sjezdovka jménem Vyhlídka.

„Jedná se o sjezdovku sportovního charakteru o délce 1200 metrů,“ řekla manažerka marketingu největšího jihočeského lyžařského střediska Eva Černíková.

Na Lipně nyní na svazích leží několik desítek centimetrů sněhu. Spodní vrstvu tvoří umělý sníh a v posledních dnech jej pokryl ještě přírodní. "V sobotu a neděli u nás bylo 2000 návštěvníků," uvedla Černíková.

Podobný nápor v těchto dnech zaznamenávají také na Zadově. "Jenom na sjezdovce Kobyla v sobotu bylo zhruba 1800 lidí," řekl provozovatel areálu Petr Vondraš. Dodal, že v posledních dnech napadalo zhruba 60 centimetrů čerstvého sněhu. "V provozu máme všechny sjezdovky a také lanovky," uvedl.

Na Šumavě také začala sezona pro běžkaře. V okolí Zadova v sobotu upravili přibližně 50 kilometrů stop, rolba protahuje zhruba 30 kilometrů. "Při takovém sněžení musíme údržbu provádět častěji," sdělil Vondraš.

Lidé však nemusí kvůli lyžování v těchto dnech cestovat jen na Zadov nebo na Lipno. V provozu je například i areál v u Nové Bystřice na Jindřichohradecku, lyžovat se už několik dní dá také v Libíně nebo v Kubově Huti na Prachaticku.

 

lyžování naše tipy sport
Autor: Redakce
Hodnocení:
(4.3 b. / 4 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit


Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.