Polemik a moucha
Ilustrační foto: pixabay.com

Polemik a moucha

13. 5. 2016

Seděla moucha na talíři. Na mém ovšem. Brouzdala nohama ve vrstvě cukru na mé amoletě. Fuj moucho, ty máš ale špinavé nohy. No jo, ty nevlastníš bytovou jednotku s koupelnou a nemáš si kde nohy umýt. Já vlastně také ne. Už týden sháním instalatéra, aby mi opravil vodu v koupelně. Prý nemá čas na takové prkotiny jako je výměna gumičky.

To se ti to moucho líže cukříček vid? Je to zajímavé, ale taková moucha nemá sklon k otylosti. Líže si cukr, dvakrát obletí pokoj a hmotnost si zachová stejnou. Já sním amoletu, letím shánět gumičku k vodovodnímu kohoutku, lítám celé odpoledne, gumičku nepřinesu, ale hmotnost si zachovám stejnou. Asi to bude tím, že si po tomto letu musím dát amolet alespon šest. Možná, že i ten smog ,co při tom dýchám je výživný.

Jestlipak moucho máš nějaké děti? Nebo nejsi ženatá? No jo ženatá moucha je jako ženatý vrabec. Chvíli sedí, ale jak je to přestane bavit, uletí. Já můžu akorát tak naletět na nějakého podvodníka, kterých je stále více. U nás prý lítá jenom moje žena. Letí do práce, pro děti do školy, letí nakoupit, lítá doma okolo domácnosti, dětí a prý lítá i okolo mne. Mám dojem, že má s mouchou někdy podobný osud. Ovšem kdyby mi uletěla, myslím že bych si moc radostně nebzučel.

Když tak na tebe koukám moucho, taky nevypadáš moc štastně. Po očku sleduješ, kdy už tě za tvoji drzost praštím a přimáčknu tě na tu hromádku cukru, na které sedíš. Vidíš, člověk se také celý život pachtí za nějakou hromádkou. Když ji má  a myslí, že je na vrcholu blaha, klesne vysílením a ani ho nemusí nikdo praštit. No jo, já jsem  vlastně taky praštěný. Polemizuju tady s mouchou  a zapomněl jsem sehnat toho instalatéra a koupit benzin  do toho našeho auta. Víš moucho, zásadně nejezdím žádným prostředkem hromadné dopravy. Od té doby, co mi dvě studentky uvolnily jedno místo a na mé místo k stání mohlo do autobusu nastoupit pět osob, je mi líto takto zatěžovat dopravu.

Koukám, co tak přemýšlím, že jsi se moucho probojovala až k marmeládě. Odpust moucho, ale už tě musím praštit. Tvoje drzost přece nezná mezí. Hmyz je člověku někdy moc nebezpečný. Nebo mám raději otevřít okno? Víš co, moucho? Jdi zase obtěžovat někoho jiného.

 

 

Z archivu - náš portál obsahuje přes 5 000 čtenářských příspěvků, nejrůznějších příběhů ze života, vzpomínek, ale i cestovatelských tipů, rad či gastronomických receptů. Připomeňme si vybrané příspěvky, které obohatily tento portál. Patří k nim i tento, který jste si právě přečetli.

glosa Můj příběh
Hodnocení:
(4.7 b. / 9 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit


Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.