Pět ***** může mít i hotel
FOTO: autorka

Pět ***** může mít i hotel

2. 2. 2016

 Kanárské ostrovy - ostrov Lanzarote - hotel Meliá Salinas*****

Vážení přátelé, toto bude asi naše poslední společná zastávka na ostrově Lanzarote. Již znáte tento ostrov skoro tak, jako byste tam sami byli. Docela dlouho jsem se rozmýšlela, zda-li budete stát o představení hotelu Salinas. Ale nakonec jsem si řekla, že by vás mohl zajímat.

Jedná se o největší a nejluxusnější hotel na ostrově. Leží v moderním letovisku Costa Teguise, asi dvacet km od letiště. Hotel je součástí Kulturního dědictví Lanzarote. Jako všude na ostrově i zde měl vliv César Manrigue. Hotel má tři překrásná, velkolepá  átria s botanickou zahradou, vodotrysky a vodopády s jezírky. A to vše uvnitř hotelu. Hotel má čryři patra, přes tři sta pokojů s terasou a výhledem na moře. Má několik restaurací, sálů, barů, posilovnu, tenisové kurty, bazény….prostě veškerý komfort.

Z jižní strany hotelu vycházíte přímo na pláž. U východu na pláže se shromažďovaly skutečně čtyřnohé kočky, jak psala i Jarmila J., do hotelu se však nedostanou. Avšak pikantní z hotelových dvounohých koček byly dvě slečny, které chodily každé ráno na pláž z pokoje již v monokinách, tedy jen ve spodním dílu od bikin. Ano, byly krásné, když tak ladně sestupovaly po mohutném schodišti do náruče moře. A jak se dokázaly protahovat! Fakt kočky, radost pohledět!

Součástí hotelu je také deset luxusních vilek, The Garden Vilas, které jsou skryté v zeleni a mají dokonalé soukromí. Každá vilka má vlastní bazén, postele s nebesy, můžete si vybrat, jaké chcete přikrývky, polštáře a dokonce i vzorek povlečení. Je-li libo vzorek se sluníčky, mráčky či sněhuláčky? Nic není problém. Obsluha je k dispozici 24 hodin denně. Opravdu veškerý myslitelný komfort, ale také závratná cena. Pro normálního smrtelníka nenormální.

Hotel i vilky jsou přístupné jen přes ubytovací hotelovou čipovou kartu. V době hrozících teroristických útoků zde byly značné, ale nenápadné kontroly.Hoteloví hosté jsou přijímáni pouze dospělí od osmnácti let.

Jedna kapitolka by mohla být i o hotelové gastronomii. Ano, byly to takové gastronomické orgie. Ale při popisu jídel  bych zase musela vstát a jít štrachat do ledničky, co bych sezobla, tak toto raději přeskočím. Záměrně v lednici totiž skoro nic nemám, tedy kromě ovoce a zeleniny. Lahůdky včetně nápojů a alkoholu byly prostě všude a v každou denní i noční dobu. Jen podotknu, že součástí večerních programů byla i gastronomická šou. Samozřejmostí byl večer tanec, tanečnice, zpěv, kouzla, levitace a po půlnoci krása bez závoje. Ale ta byla k mání i přes den na plážích. I když, pravda, že na plážích někdy byla vskutku pokleslé kvality. Přes den probíhaly animační programy jako aerobik, joga, masáže, turnaje v šipkách, lukostřelba, kola, potápění, tenis, golf.

Přikládám dvě kraťoučká videa z prosince 2015. První představuje pohled z hotelu na pláž, když byl šílený vichr a pobřežní hlídka vyvěšovala červenou vlajku. Druhý představuje botanickou zahradu v hotelu. Je to pohled z nejvyššího patra do átria. Tak dávejte pozor, přátelé, ať tam dolů nepřepadnete. Snad se trochu i ohřejete, když jsou u nás takové mrazy, nebo již pominuly?

Ale ten vítr byl příjemný opravdu snad jen pro ty serfaře. Vězte přátelé, že ostrov Lanzarote má svoje nezaměnitelné kouzlo. Celý ostrov je vyhlášen za biosférickou rezervaci UNESCO. Doufám, že nejenom po mých reportážích, to kouzlo ostrova Lanzarote přeskočilo i malinko na vás.

 

 

 

 

cestování dovolená Španělsko
Hodnocení:
(2.9 b. / 11 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

Fotogalerie

Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.