Tajemná kráska Nastassja Kinská
ILUSTRAČNÍ FOTO: flickr.com

Tajemná kráska Nastassja Kinská

23. 1. 2016

Ve filmu se tato tajená kráska prosadila především na přelomu 70. a 80. let. Její dospívání provázel problematický vztah s otcem, kterým byl známý herec Klaus Kinski.

Nastassja Kinská, německá herečka s kořeny ve východní Evropě, slaví pětapadesáté narozeniny v neděli 24. ledna.

Herečka, vlastním jménem Nastassja Nakszynská, pochází z druhého manželství Kinského s Ruth Brigitte Tockou. Její starší sestra Pola, která pochází z hercova prvního manželství s Gislint Kühlbeckovou, v roce 2013 uvedla, že ji Kinski v mládí dlouhodobě sexuálně zneužíval.

Nastassja Kinská se poprvé představila ve filmu ve třinácti letech. Tehdy ji objevil německý režisér Wim Wenders a obsadil ji do snímku Chybný pohyb. Na začátku kariéry Kinskou proslavila hlavní role ve filmu Tess (1979) nebo v hororu Kočičí lidé (1982). Další role vytvořila například ve Wendersových filmech Paříž, Texas (1984) a Tak daleko, tak blízko (1993). Během své kariéry několikrát natáčela i v Česku.

Mezi její partnery prý patřili Gérard Depardieu, Marcello Mastroianni či Robert De Niro, spekulovalo se i o jejím vztahu s polským režisérem Romanem Polanskim. Kinská je rozvedená a má tři děti.

 

film herci osobnosti
Autor: Redakce
Hodnocení:
(4.4 b. / 5 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit


Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.