Jak jsem se učila být samostatná aneb Jedna etapa mého života
Ilustrační foto: Pixabay

Jak jsem se učila být samostatná aneb Jedna etapa mého života

28. 6. 2021

Je to již mnoho let, kdy jsem zjistila, že v manželství žijeme vlastně ve třech, s tím, že radovánky jsou určeny jen pro dva a já do té dvojice nepatřím. V první chvíli mne popadl děsný vztek, že jsem za blba, že se se mnou nejedná na rovinu.

Vzhledem k tomu, že manžel podnikal, fungovala jsem vlastně jako „záložní padák“, kdyby se nedařilo. A to mě naštvalo tuplem. To, že vztah skončil rozvodem je asi každému jasné, ale před tím jsem odjela sama na dovolenou. Chtěla jsem si dodat sebevědomí a dokázat, že na spoustu věcí mám, že toho svého vlastně ani nepotřebuji.

A tak jsem si zarezervovala zájezd na Tenerife, objednala auto a vyrazila. Na letiště mě odvezl manžel, vysadil mě před terminálem, pravil „čau“ a odjel. Žádné přání dobrého letu a hezké dovolené. Slušnost se nám vytratila. Pomyslela jsem si pár slov a odebrala se k přepážce.

Let a rozvoz do hotelu proběhl dobře. Abych si tu samostatnost náležitě užila, u hotelu, který jsem si vybrala, jsem z autobusu vystupovala jen já. Nezbylo než oprášit anglická slovíčka a odebrat se k recepci. Sebrala jsem odvahu a zeptala se, jak to je s tím autem, co jsem si objednala. Pochopila jsem, že mi ho přivezou z půjčovny zítra. Fajn.

Na pokoji jsem rozložila průvodce i mapu a začala malovat a čárat: kam, kdy a jak nejlépe… Přišel čas večeře a zřejmě tehdy ještě nebylo moc zvykem, aby ženy cestovaly samotné, protože na mne tak divně koukali a stále se opakovala otázka, zda jsem sama. Podle toho jsem i vyfasovala stůl. Byl tak nějak za sloupem, žádný výhled, ani moc do restaurace nebylo vidět. Jako kdybych měla přinejmenším neštovice.

Tak to ne, řekla jsem si, a ráno jsem na snídani zabrala stůl hezky u okna a basta. Nadešel okamžik, kdy mi fešný španělský mladík přivezl objednaný vůz. Bylo úplně jedno, co mi vysvětloval, protože když jsem zjistila, že auto je funglovka, že má najeto 17 km, šly na mě mrákoty. Co když ho někde opřu? Stát se může cokoliv…

S autíčkem jsme si ale sedly a oba si jízdu užívaly (neškytalo, neškubalo, couvalo, parkovalo, kde jsem si umanula), tak snad se mu to se mnou líbilo. Procestovala jsem ostrov křížem krážem a doslova cestou necestou. Tenerife jsem si zamilovala. To, že jsem i zabloudila, nezapírám. Ptát se na cestu domorodce (byl tam jediný) byl taky dobrý zážitek. Nakonec jsme se pochopili, máchnul rukou, že tudy, a já poslechla. Dopadlo to dobře. Při cestě na Pico de Teide jsem byla moc ráda, že přede mnou jede autobus a že to nejsem já, kdo zdržuje. Cesta byla bez patníků, bez krajnice a do údolí sešup.

Nemá smysl popisovat krásy ostrova, to není účel článku. Splnila jsem si, co jsem chtěla. Osamostatnila jsem se a začala jsem být na sebe pyšná.

Pak následovalo pár dalších sólo akcí, nebo „babinec“ – cvičení, turistika, apod. Pak jsem ale najednou dospěla do okamžiku, kdy vidíte nebo zažijete něco pěkného, že by za těmi slovíčky „jé koukej to je pěkný“ mělo následovat přitulení, a společné prožití s někým vám milým.

Korunu všemu nasadil kamarád. Když jsem se chlubila, jak jsem to a tohle dokázala a támhle byla a toto udělala, pravil: „Víš, kočko, ale takovéhle amazonky my vedle sebe nechceme. My nechceme, abyste všechno uměly. Chceme se o vás starat, pečovat, milovat.“ (Řekl to hezky, co? Mohl to říct daleko stručněji.)

Zůstala jsem na něj koukat, ještě jsme si chvilku v tomto duchu povídali a já… já přibrzdila.

Bylo to ale k něčemu dobré. Za těch pár let single života, jsem se tak nějak našla.

A jaké je to teď? Nejsem sama. A jestli jsem to celé zvládla a ustála, to musí posoudit někdo jiný...

Co říkáš miláčku?

Můj příběh vztahy a sex životní postoj
Hodnocení:
(5 b. / 44 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit


Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 13. týden

Na Zelený čtvrtek začíná na státních hradech a zámcích turistická sezona. Tak si vyzkoušíme vaše znalosti na téma "České hrady a zámky."

AKTUÁLNÍ ANKETA

Provedli jste nějaké úpravy svého bytu či domu na stáří? (sprchový kout místo vany, bezpečnostní madla, bezbariérové prahy apod.)

Ano, úpravy bytu jsem (jsme provedli)

29%

Ano, ale zatím jen částečně

15%

Nevím, jaké úpravy by to měly být

11%

Ne, ale zvažujeme to

13%

Ne, o žádných úpravách neuvažuji

17%

Ne, protože na to nemám peníze

15%