Rozkvetlé fialky
FOTO: archiv autorky

Rozkvetlé fialky

4. 2. 2016

Když je ještě venku zima, fouká nepříjemný severní vítr, to je pak dobře u kamen. S čím by se měl člověk, který miluje květiny potěšit?

V neděli jsem vás seznámila s orchidejemi, které jsou moje exotické krásky - královny, pěstované na jižní straně obyváku na parapetu vnitřního okna. Dnes vám nabízím ochutnávku obyčejných, malých, něžně roztomilých fialek, které když kvetou, je to taky radost. Ale co je malé, bývá někdy i milé. Zdobí mé okno v ložnici na severní části domu. Však posuďte sami.

Tato rostlinka se dobře pěstuje. Dostala jsem pár lístečků od sousedky, které jsem nechala ve vodě zakořenit a nasázela je do hlíny proseté s pískem. Pomalu rostly, z jednoho stvolu a lístku, se rozrostlo několik lístečků, jež později nasadily uvnitř lístků na květ.

Je to nenáročná rostlina pro nenáročné pěstitele. Vůbec je nehnojím, jen do zavažovací misky přileji vodu. Tuto vodu absorbují do části kořenů, nesmí se zalévat shora. Nesnášejí podmočenou půdu, uhnily by. Občas jim oberu suché lístky u kořenového systému a po odkvětu oberu suché květy.

Je to tak zajímavé pozorovat, jak rostlinkám přibývá v zelených lístcích mnoho fialových květinek.

No není to nádhera!?

bydlení květiny
Hodnocení:
(5 b. / 9 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

Fotogalerie

Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.