Seriál České televize přiblíží život po padesátce
FOTO: ČT; Pavla Tomicová, Alena Mihulová a Klára Melíšková

Seriál České televize přiblíží život po padesátce

2. 2. 2016

Režisér Michal Vajdička, umělecký šéf Dejvického divadla, začal pro Českou televizi (ČT) natáčet nový dvanáctidílný komediální seriál Trapný padesátky. Scénář Ireny Obermannové svede dohromady tři hlavní hrdinky v podání Aleny Mihulové, Kláry Melíškové a Pavly Tomicové. Každá z nich se vypořádává se životem po padesátce.

"Párkrát jsem si připadala jako trapná padesátka - nejdřív jsem se lekla a pak jsem si řekla: Tak ať! To je ono! Užiju si to. A jak už je mým zvykem, napsala jsem o tom. Jednotlivé příběhy jsou odposlouchané od mých vrstevnic, které byly z toho nápadu nadšené," uvedla Obermannová.

Tři hlavní hrdinky stojí před zásadní životní inventurou. Zneuznaná sochařka Ema (Tomicová) nemá ani zakázky, ani peníze na sochařský materiál. Bývalá televizní hlasatelka Mia (Melíšková) si zase nedovede přiznat, že její dávná sláva je ta tam. Do role Anči, která se neumí smířit s tím, že i ideální manželství může skončit nevěrou a rozvodem, obsadil režisér Mihulovou.

"Anička ze začátku vypadá jako hospodyňka z reklamy na kypřicí prášek. Na konci je z ní ale silná žena pevně stojící na vlastních nohách. To je pro mě nejsilnější motiv celého jejího příběhu. A pro mě je to důvod dát do postavy ze sebe co nejvíce," uvedla ke své roli Mihulová, držitelka ocenění za nejlepší herečku roku z mezinárodního filmového festivalu v americkém Palm Springs, kde získala cenu za hlavní roli ve filmu Domácí péče.

Hlavním tématem seriálu je podle kreativní producentky ČT Aleny Müllerová hledání ztracené sebedůvěry. "Ženy středního věku jsou dnes mnohem mladší a přitažlivější než tomu bylo dříve. Jen to ještě není všeobecně známo," podotkla.

Do života tří hlavních protagonistek bude mimo jiných mužů zasahovat padesátník Standa (Václav Kopta). Hudbu k seriálu složil skladatel a jazzový muzikant Emil Viklický, který si v seriálu zahraje částečně sám sebe, kavárenského klavíristu, tichého pozorovatele a glosátora absurdních útrap zúčastněných. Autorem textu titulní písně seriálu je Jiří Suchý.

Česká televize seriál
Autor: Redakce
Hodnocení:
(4.5 b. / 6 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit


Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.