Lednický park
FOTO: autor

Lednický park

4. 2. 2016

Nedávno jsem se pochlubil několika obrázky z jižní Moravy, ze zámeckého skleníku. Za fotky nemůžu já, za ně může příroda s přispěním lidských rukou a hlav.

A mezi další kouzla Lednice patří zámecký park, kerý vznikl vlastně na vysušených bažinách. Takže celý kouzelný kout země s pomocí přírody vytvoil člověk. Lidské ruce. Když si promítnu tehdejší technické možnosti, tak musím jen sklopit hlavu před tímto lidským dílem. Krajinářský park plný dalších umělých, ale vkusně začleněných, staveb. Většina staveb je z prostředí Turecka, Řecka a římské říše. Tak se tu nachází umělá jeskyně, nedokončený akvaduk či napodobenina minaretu. O něm se říká, že je to nejseverněji postavený minaret. Je to vak, podobně jako ostatní stavby jen imitace. A k těm patří i nedaléká umělá zřícenina Janohradu.

Okolo velkého rybníka vede půvabná cesta, která vás provede všemi pohádkami. Přesto je možnost svést se okolo rybníka romantickým kočárem taženým krásnými koníčky. A aby ještě vše bylo vylepšeno, ještě tu jezdí malé parníčky pro turisty. Tady se nedá jen tak se zastavit, tady se to musí vychutnat.

Když troška štěstí bude,je možné i uvidět na hladině samozřejmě labutě ale i vlnícího se uhoře. A když to vyjde, jsou tu sokolníci se svými okřídlenými krasavci. Možná na konci trošku nožičky bolejí, ale jsou tu i lavičky, kde je možné usednout a kochat se krásou.

Hodnocení:
(4.8 b. / 4 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

Fotogalerie

Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 13. týden

Na Zelený čtvrtek začíná na státních hradech a zámcích turistická sezona. Tak si vyzkoušíme vaše znalosti na téma "České hrady a zámky."

AKTUÁLNÍ ANKETA

Provedli jste nějaké úpravy svého bytu či domu na stáří? (sprchový kout místo vany, bezpečnostní madla, bezbariérové prahy apod.)

Ano, úpravy bytu jsem (jsme provedli)

29%

Ano, ale zatím jen částečně

15%

Nevím, jaké úpravy by to měly být

11%

Ne, ale zvažujeme to

13%

Ne, o žádných úpravách neuvažuji

17%

Ne, protože na to nemám peníze

14%