Bouřlivákovi Nicku Noltovi prospěla penze
ILUSTRAČNÍ FOTO: wikimedia.org

Bouřlivákovi Nicku Noltovi prospěla penze

7. 2. 2016

Už pěknou řádku let patří k hollywoodským stálicím. Během své bouřlivé herecké kariéry nasbíral dvě nominace na Oscara a za výkon ve snímku Pán přílivu byl oceněn Zlatým glóbem. Nolte zaujal například rolemi ve filmech Mys hrůzy, Tenká červená linie, v dramatu Hotel Rwanda nebo ve filmu Hulk.

Filmový bouřlivák Nick Nolte slaví 8. února neuvěřitelných 75 let.

Jako řada jiných amerických herců začínal i Nolte rolemi v seriálech. Hvězdu z něj na začátku 80. let udělala kriminální komedie 48 hodin a také válečné drama Pod palbou. V Nolteho filmografii se od té doby střídají tituly hollywoodského středního proudu, jako třeba komedie Zbožňuju trable, s prací pro uznávané režiséry, mezi nimiž nechybí Woody Allen nebo Oliver Stone.

V roce 1991 byl Nolte navržen na Oscara za roli v romantickém dramatu Pán přílivu, v němž si zahrál po boku Barbry Streisandové. O šest let později byl na tutéž cenu nominován znovu, tentokrát za film Muž v nesnázích. Ani jednu z obou nominací však nakonec ve zlatou sošku neproměnil.

Kromě svého herectví na sebe strhával třikrát rozvedený Nolte pozornost i svým kladným vztahem k alkoholu a drogám. V roce 2002 byl odsouzen za jízdu pod vlivem omamných látek ke třem letům odnětí svobody podmíněně.

"Sníš o milionech dolarů a najednou je máš. První rok si koupíš všechny hračky, které můžeš. Všechna ta auta, lodě... Druhý rok tě hračky přestanou bavit a začneš být perverzní. Začneš se tahat s ženskými, jedeš do Mexika a bůhví co ještě. A když tě přestane bavit i to, jsi najednou odkázán sám na sebe," vysvětlil před lety Nolte příčiny své závislosti.

Té se podle vlastních slov Nick Nolte zbavil až v seniorském věku. Po šedesátce prý definitivně „vystřízlivěl“ a od té doby seká latinu. Tak ať mu to vydrží.

 

film herci Hollywood osobnosti
Autor: Redakce
Hodnocení:
(5 b. / 1 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit


Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.