Zkuste MatchaTea Charger v novém Matcha Pointu

Zkuste MatchaTea Charger v novém Matcha Pointu

16. 2. 2016

S odeznívající zimou je čas probudit i náš metabolismus. Ideální je vybrat si z toho, co nabízí příroda. Japonský čaj Matcha je tím pravým. Spalování tuku je s ním až čtyřikrát rychlejší a nemá negativní účinky. Vyzkoušet si můžete MatchaTea od Čajové květiny, s.r.o., je největšího českého dodavatele čaje.

Matcha v BIO kvalitě

Probudit v sobě energii potřebnou nejen pro každodenní život, ale i případné shazování přebytečných kil je poměrně snadné. Nadšení však opadá často ještě dřív, než pro sebe stihneme něco udělat. Čaj Matcha je umletý na jemný prášek, který s oblibou popíjeli před stovkami let i zen buddhističtí mniši. Dodává sílu tělu i mysli a má i řadu dalších pozitivních účinků.

Jedinečné složení MatchaTea

Jednou z významných složek MatchaTea je vláknina. V jedné porci nápoje jí najdeme přes 30 %. Mimo jiné pomáhá snížit cholesterol a cukr v krvi a vhodný je tak i pro diabetiky. Čaj Matcha je například bohatý i na antioxidanty, katechiny či chlorofyl. Pro spalování je zase důležitý katechin EGCG (epigallokatechin gallát), který nárůst tělesné hmotnosti a vstřebávání tuků zpomaluje. „Náš čaj neobsahuje nic víc než dužinu čajových lístků mletou tradičním způsobem. Nepřidávají se barviva, konzervanty ani žádné další látky,“ popisuje Petr Patočka ze společnosti Čajová květina, s.r.o., která je největším českým dodavatelem čaje Matcha v BIO kvalitě.

Jak poznat kvalitní Matcha Tea? Opravdu kvalitní čaj Matcha musí splňovat několik základních parametrů. Originální produkt pochází vždy z Japonska a dodavatel to také musí doložit. Levné náhražky nemají pěknou barvu, dobrou chuť a především ani slibované účinky. Často také není dodržen tradiční postup výroby a přidávají se různé látky. „Na barvě výborně poznáme kvalitu čaje i jeho skladování. Odstín do žlutohnědé barvy mívají čaje nižší kvality i ty, které jsou špatně uchovávané. Ideální je neprůsvitný obal a tmavé, chladné a suché místo,“ upozorňuje Petr Patočka. Klíčová je i jemná, svěží, až nasládlá chuť. Je nutné si na ni přivyknout, ale trpkost ani hořkost nejsou známky dobrého čaje Matcha. Pokud je nápoj hořký, patrně došlo k záměně s powdered green tea, který je na rozdíl od Matcha vyroben z celých čajových listů, ne jen jejich dužniny. Sladkou chuť čaji dodává rostlinná vláknina i aminokyselina L-theanin.

Existuje více než 10 různých tříd kvality čaje Matcha

„My nabízíme vysokou kvalitu pro každodenní popíjení i špičkový čaj pro významnější příležitosti,“ dodává Petr Patočka. Jeho společnost dováží čaj pouze z Japonska každé dva měsíce a vybrané šarže pečlivě kontroluje. „V loňském roce jsme testovali čaje na pesticidy, těžké kovy, radioaktivitu a mikroorganismy. Velmi dobře dopadla i kontrola SPZI a certifikační společnosti ABCERT. Čaje od našeho dodavatele jsou tedy prokazatelně velmi kvalitní,“ říká.

Co nového u MatchaTea? Matcha Charger a další novinky

Rádi cestujete a nechcete přijít o požitek z pití čerstvě připraveného čaje Matcha? Pak je ideální zvolit novinku roku 2016: Matcha Charger. Jedná se o tubus, který obsahuje šejkr o objemu 0,7 litru a 15 dvougramových sáčků lahodného MatchaTea. Nástroj na přípravu i ingredience jsou tak nově k dispozici přímo v kompaktním cestovním balení.

BIO tyčinka Vivo bar s MatchaTea: mlsání bez výčitek

Se sychravým počasím přichází i potřeba dobít energii. Prosluněných dní ubývá a naše tělo se musí ubránit nejen únavě, ale i nachlazení, chřipce a dalším neduhům. Nová BIO proteinová tyčinka s obsahem čaje Matcha je proto ideálním zdrojem živin. Neobsahuje žádná aditiva ani přidaný cukr. Její složení je naprosto přírodní.

Nové barevné variance šejkrů MatchaTea

K výrobě čaje dobře poslouží MatchaTea šejkr. V roce 2016 nově v šesti barevných variacích (zeleno-černý se žlutým víčkem, zeleno-růžový se žlutým víčkem, růžovo-zelený se sytě růžovým víčkem, černo-růžový se světle růžovým víčkem a bílo-zelený se zeleným víčkem). Proč právě tyto varianty? Vyhrály totiž hlasování na sociální síti facebook mezi fanoušky MatchaTea, kteří tak sami rozhodli, co se jim nejvíce líbí.  S šejkry je příprava čaje Matcha jednodušší. Do šejkru stačí nasypat porci MatchaTea a přilít vodu. Poté pořádně protřepat. Před otevřením je důležité nejdříve odpustit páru horním víčkem v případě teplé varianty čaje.

Kde pořídit kvalitní Matcha Tea? Třeba v kamenném Matcha Pointu

Milovníci japonského jemně mletého čaje mohou nyní navštívit první český showroom zaměřený na originální stoprocentní zelený čaj Matcha. V Praze v pražských Holešovicích (Praha 7), přesněji na ulici Osadní 1465/7. Svým úzce specializovaným zaměřením bude unikátní v celé Evropě a dalších po celé republice. Vše je také dostupné v dalších menších Matcha Pointech po republice či na internetu zde.   

Výživa Zdravá strava zdraví
Autor: Redakce
Hodnocení:
(5 b. / 1 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

Fotogalerie

Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.