Vychází DVD revue 2
FOTO: Filmexport Home Video

Vychází DVD revue 2

1. 3. 2016

Společnost Filmexport Home Video, která je partnerem i60 a do našich soutěží dodává DVD nosiče s filmy, vydává druhý díl časopisu DVD revue. Toto číslo je v prodeji od 24.2. v trafikách (distribuce přes PNS). Součástí tohoto čísla jsou 3 DVD - 2 české filmy, 1 dokumentární film – Bylo nás deset, Kohout plaší smrt, Ian Fleming – tvůrce Jamese Bonda. Cena revue je 49 Kč a v prodeji bude do 29. března 2016.

Uvnitř čtenáři najdou článek o Karlu Högerovi, vědomostní kvíz a křížovku. Číslo také obsahuje informace o filmech, které budou v příštím čísle.

A co konkrétně druhé číslo nabízí?

Bylo nás deset - komedie

Komedie o tom, kterak se z bažantů stávají mazáci. Ve filmu hrají a zpívají Jiří Suchý a Jiří Šlitr. Vojín Čiperka patří mezi největší ulejváky. Není proto divu, že právě on dostane nápad jak získat co největší množství volného času. Jemu a devíti vybraným vojákům k tomu totiž stačí pouze hudebně pantomimický soubor. Překážek se však objeví mnohem víc, než kdokoli očekával. Největší z nich je desátník Moraveček, který nemá Čiperku v lásce.

Kohout plaší smrt - drama

Špionážní drama o skupině diverzantů pátrajících po skladišti zbraní, které ukryla nacistická armáda. Beskydy v létě roku 1950: Agent StB Borek (Július Pántik) pronikne do skupiny diverzantů ukrytých v horách. Ti připravují akce proti probíhající kolektivizaci na vesnici. Skupinu vede Ervín Kopal (Karel Höger) a Metud Hanák (Josef Bek). Borek s nimi má navázat spojení a objevit skladiště zbraní. Po mnoha dramatických událostech je úkol splněn, avšak za cenu nejvyšší.

Ian Fleming – tvůrce Jamese Bonda - dokumentární film

Kdo je otcem nejslavnějšího agenta na světě?

Ian Fleming (1908-1964), tvůrce Jamese Bonda, se velmi podobal své fiktivní postavě. Fleming byl špión, známý sukničkář a miloval své martini protřepané, ne míchané. Patřil k britské aristokracii, byl novinářem, bankéřem a vojákem. Svůj první román napsal ve věku 43 let. Během dalších 11 let napsal 13 románů s Bondem a knihu pro děti Chity Chitty Bang Bang. Od okamžiku převedení na filmové plátno James Bond zahájil nejdelší filmový seriál na světě. O čtyřicet let později se James Bond stal světově nejznámějším špiónem.

V příštím čísle revue najdete tato DVD: Černý prapor, Muži v offsidu, James Bond a jeho hračky. Vychází: 30. 3. 2016

film
Hodnocení:
(0 b. / 0 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

Fotogalerie

Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 13. týden

Na Zelený čtvrtek začíná na státních hradech a zámcích turistická sezona. Tak si vyzkoušíme vaše znalosti na téma "České hrady a zámky."

AKTUÁLNÍ ANKETA

Provedli jste nějaké úpravy svého bytu či domu na stáří? (sprchový kout místo vany, bezpečnostní madla, bezbariérové prahy apod.)

Ano, úpravy bytu jsem (jsme provedli)

29%

Ano, ale zatím jen částečně

15%

Nevím, jaké úpravy by to měly být

11%

Ne, ale zvažujeme to

13%

Ne, o žádných úpravách neuvažuji

17%

Ne, protože na to nemám peníze

15%