Famózní Rosol posunul Čechy do čtvrtfinále Davis Cupu
FOTO: ČT stream

Famózní Rosol posunul Čechy do čtvrtfinále Davis Cupu

4. 3. 2016

Když Tomáš Berdych musel po dvou prohraných setech vzdát svůj souboj s Němcem Philippem Kohlschreiberem kvůli zranění, vypadalo to s českým týmem zle. Za nerozhodného stavu 2:2 šel do hry Lukáš Rosol a proti němu mladíček Alexander Zverev. Ten v pátek dlouho trápil českou jedničku Berdycha, a tak se zdálo, že Češi tentokrát z prvního kola Davis Cupu nepostoupí.

Jenomže Lukáš Rosol překvapil všechny tenisové fanoušky skvělým výkonem. Zápas začal vítězně, čistou hrou při svém podání a už ve čtvrtém gamu vzal Zverevovi jeho servis a sadu dotáhl do vítězného konce. 1:0. 

Hned na začátku druhého setu Zverev opět ztratil servis a s ním i nervy - naštvaně praštil raketou o zem. Tento moment jakoby naznačil další průběh hry. Zverev viditelně znervózněl, začal hodně kazit, nedařila se mu hra od základní čáry a nepomohl si ani servisem. Naopak, Lukáš Rosol skvěle četl Zverevovu hru, dařil se mu return, dobře podával a čas od času zahrál na nervy Zverevovi skvělým kraťasem. Psychika mladého Němce byla zdeptáta a Lukáš si už do konce utkání uhrál všechny své servisy a v závěrečné třetí sadě dvakrát Zvereva "brejknul", což znamenalo jednoznačnou výhru 6:2, 6:3, 6:1.

Český tým i přes Berdychův výpadek postupuje v Davis Cupu do čtvrtfinále, kde se střetne na domácí půdě s Francií.

Hoši, děkujem! 

Sobotní čtyřhra

Čeští tenisté Radek Štěpánek a Tomáš Berdych opět dokázali, že čtyřhru v Davis Cupu umí skvěle. Nad nebezpečnými Němci vyhráli ve třech setech 7:6, 7:5 a 6:4 a posunuli Česko blíže postupu. Po dvou dnech vede Česká republika nad Německem 2:1. Rozhodnou zítřejší dvouhry.

Včerejší zápasy

Po prvním dni daviscupového utkání s Něměckem b\l stav nerozhodný 1:1. Body v obou utkáních získaly týmové jedničky, ovšem vždy velmi těsně, po pětisetové bitvě. Nejprve Němce Philippa Kohlschreibera pořádně potrápil o dvacet příček hůře postavený hráč na ATP, Lukáš Rosol. Ten začal zápas skvěle, brzy vzal soupěři servis a vyhrál první sadu 6:3. Jenže domácí hráč se z nepovedeného prvního setu brzy otřepal a začal udávat na kurtu tempo. Druhou i třetí sadu získal pro sebe a zdálo se, že bude brzy hotovo.

Jenže Lukáš Rosol se nevzdal, opět urval soupěři gam při jeho servisu a vyhrál čtvrtou sadu v poměru 6:2. Rosol byl v laufu, běhal po kurtu ze strany na stranu, tlačil soupěře při svém podání, ovšem Kohlschreiber, podporován domácím publikem, se nenechal vykolejit, zlepšil podání, zpřesnil hru od zadní lajny a nakonec v pátem setu Tomáše přetlačil.

Berdych vydřel pro Česko bod

Ještě větší drama přinesl druhý duel Tomáše Berdycha s Alexanderem Zverevem. Teprve osmnáctiletý mladíček si v utkání s Berdychem počínal skvěle. Od prvních míčů se nebál zkušeností českého reprezentanta, skvěle podával a sám trápil Berdycha při jeho podání. Hned první sada ukázala, že utkání bude dlouhé. Oba tenisté si drželi servisy do tiebreaku, v němž přeci jen více zkušeností prokázal Tomáš Berdych a první set získal pro sebe. 

Pak však Zverev svou hrou dokazoval, že tenisový svět bude v budoucnu jeho jméno skloňovat hodně často. Dokonalý servis, skvělá a přesná hra od základní čáry a především neuvěřitelné, doslova světové prohozy, kterými ničil Tomáše Berdycha. A tak stav zápasu se otočil na 2:1 pro Zvereva. Už se zdálo, že Tomáš nebude mít sílu na zvrat, ale opak byl pravdou. Dřel, ačkoli často musel odvracet breakbally, které jej stály hodně sil, nakonec dokázal opět dostat čtvrtou sadu do tiebreaku a v něm přesvědčit soupěře i diváky, že on je favoritem utkání. A potvrdil to i v závěrečné páté sadě. Ve čtvrtém gamu Tomáš poprvé vzal soupěři servis, dostal se tak do vedení 3:5 a svou šanci už nepustil. Berdych nakonec vydřel pro Česko první bod.

 

 

 

sport tenis
Autor: Redakce
Hodnocení:
(0 b. / 0 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit


Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.