Rychlokvašky aneb Okurková sezona

Rychlokvašky aneb Okurková sezona

25. 7. 2012

I když je léto, čas dovolených, prázdnin školních, divadelních a kdovíjakých dalších, v dnešní době různých informačních technologií nás „Okurková sezona“ více méně míjí. Ovšem s okurkami, které se právě v letních měsících stávají vítaným doplňkem našeho jídelníčku, se míjet nemusíme.

Rychlokvašky

Postup
Na dno keramické nádoby položíme přerostlé nakládačky, přikryjeme listy vinné révy, višně a snítkami kopru. Opakujeme, dokud nádobu nezaplníme asi ze dvou třetin. Svaříme vodu se solí v takovém poměru, aby vznikl dosti slaný nálev. Nečekáme, až zchladne, ale ještě vroucí nalijeme na okurky, aby byly potopené. Asi za tři až čtyři dny jsou okurky vykvašené a
mohou se jíst. A je to mňamka.
Dobrou chuť.

Hodnocení:
(0 b. / 0 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit


Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.