Soutěž Moje první  seniorské sportovní zápolení
FOTO: archiv autorky

Soutěž Moje první seniorské sportovní zápolení

15. 3. 2016

Vstupujeme do nového jara a jistě se již na něj všichni těšíme. Na první kvítka, na hřejivé sluníčko, na pořádný úklid v sobě i kolem sebe. A také na přípravu sportovních her, které Svaz důchodců měst Mostu a Litvínova naplánoval na 2.6.2016.

Moje první účast na těchto sportovních hrách dříve narozených sportovců se konala v roce 2012. Byly to tehdy v pořadí 25 hry - slušné číslo - celé čtvrtstoletí. Sjížděli jsme se z různých koutů Ústeckého kraje, zhruba kolem 30  družstev, s námi i naši fanouškové z klubů. Dojeli jsme na nádraží v Mostě a poté nás převezly autobusy do Litvínova , na stadion Ivana Hlinky. Stadion je již hodně oprýskaný, potřeboval by opravit, je to zašlá sláva. Ale výhoda -  sem nás pustili bez pronájmu , takže menší, či větší nedostatky my důchodci velkoryse přehlíželi.A že je o naše sportování docela slušný zájem, dokazovalo i zaplněné hřiště a divácká tribuna.Fandit seniorům přišli i představitelé z Ústí n. L. z kraje, včetně starostů obcí.

Nástup, zahajovací ceremoniál, poté následovala rozcvička. Po rozcvičce jednotlivá družstva absolvovala  předepsané discipliny. Běh s kolečkem, kuželky, petang, šipky, pozemní hokej, běh s míčkem na raketě, hod do koše, hod granátem, hody na cíl. Při sportovním zápolení bylo mnoho snahy i zábavy. Mezi závodníky byli i  osmdesátníci a šlo jim to. Dojalo mě, když paní téměř slepá závodila, humor a snaha jí nechyběly. Také ovšem byli mezi námi tací, co předbíhali, či byli nerudní, naštěstí, to byly černé vrány.

Po dozávodění jsme měli připraveno občerstvení v podobě baget a čaje s koláčky. Než byly vyhlášeny výsledky, sledovali jsme hudební vystoupení od nejmenších až po dospělé. Pak se předávaly medaile, každý oceněný závodník hrdě vystoupal na svůj stupínek. Nutno říct, že pořadatelé měli se vším hodně práce a starostí, ale vše se zvládlo skvěle. Nakonec ještě jsme zvládli dát si pivko a vínko, než nám jel vlak domů. Přece jsme museli naše úspěchy zapít, že?

A náš klub už má postavené družstvo pro letošní rok a co nejdříve budeme muset překonat lennost a začít trénovat, ať si vysloužíme nějakou tu medaili, daj-li.

 

Jaké bylo to vaše „poprvé“? Co vám nejvíce utkvělo v paměti, na jakou událost či činnost, kterou jste dělali prvně, nejraději vzpomínáte Zúčastněte se naší soutěže a napište nám svůj příběh na téma „Poprvé“. Více informací o soutěži najdete zde.

 

 

 

Soutěž - poprvé
Hodnocení:
(5 b. / 11 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

Fotogalerie

Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.