Soutěž: moje první cesta do Barcelony
FOTO: autor

Soutěž: moje první cesta do Barcelony

19. 3. 2016

Psal se rok 2014 a já s manželkou jsme se rozhodli, že se pojedeme konečně podívat do Španělského Katalánska, na poznávací šestidenní zájezd. Našli jsme si CK Monatour, přes červený kříž - Hradec Králové. 30. září nastal čas odjezdu. Do Hradce o nás je to tak zhruba tři hodinky. Dáme si ještě nějakou rezervu a ve čtyři ráno jsme vyjeli.

V 8 hodin se mělo odjíždět od hotelu Černigov. Cesta ubíhala bez problému až do Králík. Tam to začalo. Že jsme jeli za tmy nám, nevadilo, ale spadla tak hustá mlha jako v té pohádce o Křemílkovi. Přede mnou, zamnou nic, jen mlha. A co čert nechtěl, možná i chtěl, objížďka. Naše rychlost stoupla na neuvěřitelných někde i 20 km/hod. Když to dobře šlo.

Čas ubíhal a čas odjezdu se pomalu blížil. Já se začal pomalu potit a žaludek svírat. Mlha, stále jen mlha. Pomalu se rozednívalo a viditelnost se nepatrně zlepšila. Po zahlédnutí cedule Hradec Králové, se mělo podle času na hodinách už odjíždět. My stále na cestě. Co teď, panika. Už nevím, koho to napadlo, podívat se do pokynu zájezdu najít nějaký kontakt. Povedlo se a manželka vytočila číslo. Ozval se pán, který ji podle budov místa co jsme viděli kolem sebe za jízdy, navigoval na požadovaný cíl.

Všechno zlé, je někdy k něčemu dobré. Byl to náš zachránce. Jednalo se o šoféra, právě toho autobusu, který měl s námi odjíždět. Byl ještě na trase a měl taky zpoždění. Asi po 20 minutách, jsme dorazili k hotelu. Rychle vybalit z auta a dojít na blízkou zastávku. Někteří ještě pro nás neznámí turisté, už tam stáli.

Já ještě musel do recepce ohledně, parkovaní a rychle zpět k zastávce. Sotva jsem dorazil i já, přijel náš opožděný, ale vytoužený autobus. Po naložení všech zavazedel a cestovního vzrůša, jsme usedli na reservovaná sedadla za šoférem. Samozřejmě jsme mu děkovali za“ záchranu“. Všichni jsme se tomu mohli už jen zasmát.

Ze šoféra a sympaťáka, se vyklubal skvělý společník a bavitel celého zájezdu. Kolektiv byl perfektní a cesta nám skvělé ubíhala. Ubytovali jsme se v krásném hotelu*** Lloret de Mar - s polopenzí.

Odtud, jsme každé ráno po bohaté snídaní – Švédské stoly, vyrážely na zájezdy po krásném Katalánsku. Navštívili jsme postupně Barcelonu s prohlídkou města, fontán, mořského akvária, botanické zahrady- Pinya de Rosa, stadionu FC Barcelona, olympijský stadion, klášter Montserrat a také na závěr Katalánského žhavého tanga s ochutnávkou vín. Nejkrásnější a úchvatný zážitek byl, když nás zavezli na večer na překrásné, barevné a zpívající fontány v Barceloně. Při nádherné hudbě, árie od Verdiho, se střídala barevná světla s kontrastem měnící se stříkající vody.

Čas utekl jako voda a my se museli vrátit na zpáteční cestu domů, plní dojmů a zážitků.

 

Soutěž - poprvé
Hodnocení:
(5 b. / 5 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit


Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 13. týden

Na Zelený čtvrtek začíná na státních hradech a zámcích turistická sezona. Tak si vyzkoušíme vaše znalosti na téma "České hrady a zámky."

AKTUÁLNÍ ANKETA

Provedli jste nějaké úpravy svého bytu či domu na stáří? (sprchový kout místo vany, bezpečnostní madla, bezbariérové prahy apod.)

Ano, úpravy bytu jsem (jsme provedli)

29%

Ano, ale zatím jen částečně

15%

Nevím, jaké úpravy by to měly být

11%

Ne, ale zvažujeme to

13%

Ne, o žádných úpravách neuvažuji

17%

Ne, protože na to nemám peníze

15%