České tenistky jsou znovu ve finále Fed Cupu!
FOTO: Barbora Strýcová se raduje po výhře nad Baczinsczkou, ČT stream

České tenistky jsou znovu ve finále Fed Cupu!

17. 4. 2016

České tenistky to dokázaly, po roce si opět zahrají o fedcupový pohár. Do finále této soutěže ženských reprezentací se tenistky dostaly přes Švýcarsko, které porazily 3:2 na zápasy. Češky dokázaly postoupit i přesto, že týmu chyběly dlouholeté opory Petra Kvitová a Lucie Šafářová. Ty skvěle zastoupily Barbora Strýcová, Karolina Plíšková a Lucie Hradecká.

Už po úvodním zápase se zdálo, že postup do finále bude snadný, to když Barbora Strýcová doslova smetla z kurtu švýcarskou jedničku Timeu Baczinszkou 6:0 a 6:2. Jenže pak zaváhala česká jednička Karolína Plíšková se švýcarskou dvojkou Viktorijí Golubicovou. Přestože Karolína vyhrála první sadu, v té druhé jakoby náhle ztratila formu. Špatně se pohybovala, až nezvykle často chybovala z forhendu, nedařilo se jí na síti a stoprocentní nebyl ano její servis. A tak po prohře 6:3, 4:6, 4:6 byl stav duelu Česko-Švýcarsko po prvním dni 1:1.

Do nedělního úvodního zápasu Karolína Plíšková vstupovala opatrně, zápas týmových jedniček byl vyrovnaný až do stavu 4:4. Pak však Karolína vzala Švýcarce Baczinszké servis a dotáhla první sadu do vítězného konce 6:4. Švýcarku ztráta prvního setu psychicky položila, Karolína brzy vedla 4:0 a nakonec vyhrála druhou sadu 6:2.

Do druhého zápasu šla tedy Barbora Strýcová s psychickou výhodou. Jenže ta byla znát jen v prvním setu, kdy Bára dokázala pestrou hrou nahlodávat sebevědomí šikovné Švýcarky a poměrně brzy získat sadu ve svůj prospěch. Zdálo se, že finále Fed Cupu je blízko. Jenže druhý set  - to byl urputný boj o každý míč, který po sérii breakbolů dospěl až do tie-breaku. V něm ukázala lepší nervy Golubicová a stav utkání srovnala. Barboru Strýcovou vyrovnání psychicko položilo, ve třetím setu naprosto odpadla, prohrála jej 6.1 a umožnila Švýcarsku získat druhý vyrovnávací bod. 

Rozhodovala tedy čtyřhra, do níž na švýcarské straně nastoupila deblová extratřída Martina Hingisová s úspěšnou Golubicovou. Proti nim se postavila Karolína Plíšková a Lucie Hradecká, tedy nově postavený český debl ve Fed Cupu. Malá sehranost však na tomto páru vůbec nebyla znát. Češky od začátku zápasu udávaly tempo, takticky hrály na unavenou Golubicovou a to se vyplatilo. Po setech 6:2, 6:2 se české tenistky posunuly do finále Fed Cupu!

Obrovská radost na kurtu, na české lavičce, v hledišti a jistě i u televizních obrazovek. Děvčata, gratulujeme k výhře a budeme držet palce ve finále!

 

 

 

 

 

 

sport tenis
Autor: Redakce
Hodnocení:
(4.3 b. / 3 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit


Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.